Ikea confirma una notícia molt dolenta a Catalunya i deixa els clients amb un pam de nas

La directora de la cadena sueca a Espanya ha donat tots els detalls de l'estratègia que s'està seguint
Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere
Ikea no sembla estar disposada a obrir, ara per ara, botigues a Girona i Tarragona | cedida

Les ciutats de Girona i Tarragona hauran d'esperar per a poder gaudir d'una botiga d'Ikea pròpia. Almenys això és el que dona a entendre la directora de la cadena sueca de mobles a Espanya, Petra Axdorff, en una entrevista al 'Periódico', en la qual assenyala que ara l'estratègia que segueixen és una altra. 

«Obrir botigues de molts metres quadrats i magatzems annexos no està entre els projectes d'Ikea a escala mundial», ha insistit Axdorff. En aquest sentit, ha indicat que el que Ikea vol és «situar botigues a prop dels clients», i també apostar per «noves experiències de compra». 

Una resposta molt positiva de la clientela a la reobertura

Petra Axdorff també ha fet referència a la reobertura de les botigues de la cadena a Catalunya, assenyalant que la resposta de la clientela ha estat «increïble». «A les botigues de Barcelona vam registrar l'entrada d'unes 7.000 persones en les primeres tres hores», ha explicat. Una situació que, si bé ha qualificat de «difícil» de predir, sí que ha insistit que la percepció general era que els consumidors «tenien ganes de comprar». 

El nou format de botiga urbana, sense concretar encara

Precisament sobre el model de botiga urbana que va anunciar la cadena sueca ara fa mesos per a la ciutat de Barcelona, Petra Axdorff ha reiterat que la intenció és «incrementar l'accessibilitat» als seus productes, i tot això amb un «nou format de botiga», sense detallar gaire.

«Els detalls encara estan en discussió, en funció de les ubicacions possibles». Sobre una data d'obertura, ha avançat que el termini per saber el nou format a Barcelona és abans de finals d'any, sense donar tampoc més detalls. «No puc, per ara», ha insistit Axdorff.

El que sí que ha descartat completament és «eliminar» cap dels seus productes, i s'ha atrevit a preveure que és molt possible que una de les conseqüències de la pandèmia sigui que la clientela pensi a gastar més diners en els seus habitatges, encara que en productes concrets i sense un preu gaire elevat. Sigui com sigui, sembla que Catalunya seguirà sent un dels pilars d'Ikea a Espanya.


Comentaris

envia el comentari