Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere

La campanya d'Ikea que ha estat tot un èxit a Catalunya

La campanya es va celebrar entre el 23 i 29 de novembre

Poques setmanes abans del Black Friday, IKEA anunciava una iniciativa diferent del que duen a terme els comerços per aquelles dates. En lloc de llançar ofertes exclusives durant aquells dies, la multinacional sueca posava en marxa el 'Green Friday'. Una iniciativa, molt necessària, que consistia a impulsar la recompra de mobles d'Ikea utilitats per poder donar suport a l'economia circular i el consum responsable.

Pocs dies després d'haver tancat aquesta campanya, Ikea ha recomprat més de 66.000 mobles a Catalunya durant el 'Green Friday', en el context del Black Friday, celebrat entre el 23 i el 29 de novembre, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

La botiga d'Ikea Gran Via L'Hospitalet (Barcelona) és la que més articles ha recomprat (26.000 articles), seguida d'IKEASabadell (Barcelona), amb 21.198, i d'IKEABadalona (Barcelona), amb 18.899; i en el conjunt d'Espanya s'han recomprat més de 304.000 mobles.

Per a això, la companyia compta amb una previsió d'inversió de més de 12 milions d'euros retornats «a la butxaca» de cada participant en targetes d'abonament per a utilitzar sense límit de temps i de forma meditada, segons les necessitats particulars de cada usuari.

Durant el període del Green Friday, Ikea España ha multiplicat per dos el valor de taxació habitual dels mobles Ikea que els seus clients li han venut i Espanya ha estat el país, de moment, amb el nombre més gran de taxacions, que de mitjana, ha estat de 2,8 i el valor mitjà pagat per article 41,7€.

«En tan sols una setmana hem aconseguit que més de 300.000 articles puguin tenir una segona vida i això ens fa sentir molt orgullosos i satisfets perquè ens permet avançar clarament cap a una nova manera de consumir, més circular i més responsable amb el planeta», ha destacat la directora de Desenvolupament de Negoci i Transformació d'IKEA a Espanya, Mosiri Cabezas.

Armaris, el moble més revenuts

Quant a la distribució regional, les botigues de Madrid són les que millors xifres han registrat de productes recomprats: Alcorcón (32.000), Vallecas (29.000) i San Sebastián de los Reyes (28.000); seguides per L'Hospitalet (26.000), Màlaga (25.000) i València (22.000).

Els diferents sistemes de magatzematge han estat la tipologia de productes més revenuts, a més de cadires i escriptoris; armaris un 14,8%, prestatgeries un 10,3%, còmodes un 10%, cadires un 9,5%, i escriptoris un 6,8%.

Amb aquesta campanya la companyia sueca ha tornat a demostrar que dona suport a l'estil de vida sostenible a la llar. Els mobles que Ikea va recomprar es venen al 'Circular Hub' al mateix preu que els diners que la companyia ha donat als seus anteriors propietaris. D'aquesta manera, la gent també pot adquirir mobles en bon estat per un preu molt més assequible que l'original. Gràcies a aquesta iniciativa, la multinacional sueca va poder revendre 47 milions de productes, 2 d'ells a Espanya.