Imatge de dues persones a sobre d'un llit i prenent dues tasses d'infusió

La infusió que està de moda a Catalunya: absorbeix el greix i rejoveneix la pell

Descobrim el gran benefici de la infusió de moda a Catalunya

El seu poder medicinal ha estat reconegut durant segles. Les infusions són fàcils de preparar i poden ser útils en diferents situacions: digestió, ansietat, son, etc. Per exemple, les infusions amb camamilla, menta, melissa o flor de la passió són remeis naturals i consumir-les regularment és un excel·lent hàbit per al nostre benestar.

Tanmateix, és cert que, depenent dels diferents beneficis que desitgem proporcionar al nostre organisme, escollir entre una opció o una altra variarà enormement. Per això, sempre és de vital importància no només conèixer quins beneficis ens ofereixen determinades plantes i herbes, sinó també és saber-ne els diferents efectes secundaris i contraindicacions.

Determinades plantes, per exemple, poden: no ser tan adequades per a nosaltres, estar contraindicades quan prenem una determinada medicació ,simplement, no estar recomanades quan patim un problema de salut concret.

Com podem aprimar amb el te de prunes?

No hi ha dubte que els tes per aprimar-se poden ser opcions saludables molt recomanades en dietes d'aprimament. En general, tendeixen a ser productes detox («dieta depurativa», en català), que ajuden a reduir l'acumulació de toxines a l'organisme depurant-lo.

Això pot oferir molts beneficis interessants. En el cas del te de prunes, cal saber que està ple de substàncies actives beneficioses per a la salut de l'organisme. La seva preparació és molt senzilla, tan sols necessitarem unes 8 prunes panses, 2 tasses d'aigua i mel per endolcir-ne el sabor.

Prunes de confitar
Amb 8 prunes en tindràs prou. | Getty Images

Entre els seus components trobem teïna, gal·lat d'epicatequina (EGCG, per les seves sigles en anglès), catequina, tanins, polifenols i moltes altres substàncies antioxidants. Així, aquesta excepcional composició converteix el te en la beguda aprimant i saludable per excel·lència.

Tot i això, quins beneficis ofereix realment? D'una banda, és una beguda diürètica, per la qual cosa afavoreix l'eliminació renal d'aigua i n'evita la retenció als teixits. D'aquesta manera, eliminarem tot el líquid sobrant del nostre organisme.

També, gràcies a la presència d'antioxidants (catequines), estimula el metabolisme i promou la crema de greix al cos. A més, el te augmenta naturalment els nivells de vitalitat i energia alhora que elimina toxines i deixalles metabòliques. Per tant, no ho dubtis més i prepara't una tassa de te de prunes.

Com es fa una infusió o te d'herbes?

Encara que tot dependrà de l'herba o la planta escollida, un te d'herbes es prepara de manera molt senzilla. Millor encara, la majoria de vegades només hem de seguir els mateixos passos.

Un te d'herbes es prepara infonent herbes que contenen ingredients amb propietats actives en aigua bullent durant uns deu minuts. A l'hora de preparar-la, recorda tapar el seu envàs per no dispersar les substàncies volàtils que desprèn la infusió.

Imatge d'una tassa de te verd
Preparar una infusió és molt senzill i simple. | Getty Images

Si parlem d'altres beneficis, cal tenir en compte un factor molt important. Malgrat que és veritat que tot tindrà relació amb la planta que escollim, no hi ha dubte que, segons les herbes utilitzades i el mètode d'infusió, les infusions casolanes són excel·lents remeis naturals. Per exemple, poden actuar com a diürètics, relaxants, energitzants, antiinflamatoris o laxants, entre altres.

També són ideals per dormir?

Efectivament, mentre dormim, el te d'herbes pot ajudar a agafar el son i a actuar contra l'obesitat durant la nit. Per exemple, si busques opcions útils per descansar millor, una infusió de flor de la passió, melissa i til·la pot ser molt útil.

Un dels més populars és el te d'herbes de valeriana, ja que en promou la relaxació. Gràcies a les seves propietats sedants, és el remei perfecte si estàs passant per un període de fort nerviosisme i inquietud.

D'altra banda, també la camamilla s'usa comunament per combatre els trastorns del son. Les seves flors seques són un bon aliat per trobar nits tranquil·les. Pots combinar-la amb altres plantes, com ara la melissa, perquè sigui més efectiva.

▶️ Vídeo del dia