Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una porta de fusta oberta i un cercle amb una mà amb un guant blau posat netejant el pom d'una porta amb un drap

L'ingredient casolà que deixa les portes de fusta com a noves: oblida't de netejar

Aquest ingredient natural, a més d'utilitzar-se a la cuina, també funciona per netejar

T'imagines tenir a casa un producte natural que pugui deixar les portes i els mobles impol·luts? Doncs estàs de sort, perquè segur que en tens. Es tracta d'un ingredient que solem emprar a la cuina i en algunes receptes, però ara, a més, també podem utilitzar-lo per netejar.

Gràcies a ell podràs oblidar-te d'altres productes químics, que solen resultar més tòxics i nocius per al medi ambient. En aquesta ocasió, només cal aplicar-lo sobre la fusta per obtenir uns resultats espectaculars. Ho veurem!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

L'ingredient màgic que li tornarà la brillantor a les portes de fusta

Netejar casa nostra pot ser una de les tasques que menys ens vingui de gust fer: fregar, escombrar, ordenar... en definitiva, coses que solen fer mandra. Tot i això, també sabem que la neteja és necessària si volem que la nostra llar llueixi neta, ordenada i tranquil·la.

Per això, no és estrany que cada cop apareguin més trucs o alternatives als tradicionals mètodes de neteja. Si bé els productes químics són el recurs al qual la majoria solem recórrer, és probable que deixis de fer-ho quan descobreixis el que t'explicarem.

I és que hi ha un ingredient natural que resulta molt efectiu per netejar la nostra llar, especialment mobles i portes de fusta. Així doncs, no hi ha res millor que optar pel vinagre per eliminar taques i deixar casa nostra neta i impol·luta.

Ampolla de vinagre blanc amb fons d'una nevera oberta
El vinagre, imprescindible a qualsevol cuina, és un excel·lent remei natural per netejar superfícies de fusta | Getty Images, Pixelshot

El vinagre, utilitzat per a la neteja, és una de les alternatives que ha guanyat més fama aquests darrers anys. De fet, les seves propietats fan que sigui un excel·lent mètode per eliminar les restes de taques i brutícia.

Entre els seus múltiples beneficis, la seva capacitat de desintegrar les taques sense fer malbé les superfícies el converteix en l'opció més eficaç per a la nostra llar. Ara bé, també has de saber que els seus beneficis s'estenen molt més enllà de la neteja i els mobles.

Però centrant-nos concretament en aquest darrer cas, si t'interessa deixar les portes de fusta com a noves, tan sols has de tenir a mà un recipient, vinagre i aigua. Amb aquestes tres senzilles coses podràs elaborar una mescla veritablement funcional.

Per elaborar aquesta barreja, doncs, haurem d'afegir en aquest recipient un got de vinagre per cada tres d'aigua. Amb això, el que aconseguirem és que l'acidesa del vinagre es rebaixi, i un cop aconseguit aquest pas, ho haurem de remoure tot molt bé.

Un cop l'hàgim remogut, només caldrà col·locar la barreja dins un recipient (si és amb esprai serà molt més còmode). D'aquesta manera, ja podrem escampar el producte per les nostres portes de fusta, que un cop estiguin netes, quedaran com a noves.

Muntatge de molts productes de neteja i una rodona amb una dona gran pensativa
Si voleu evitar l'ús de productes químics, el vinagre pot ser la millor alternativa | Icons8 Photos, Atlasstudio

Altres maneres d'utilitzar aquest producte

Com comentàvem anteriorment, el vinagre és un mètode molt eficaç per netejar no només portes de fusta, sinó qualsevol moble o superfície que sigui d'aquest mateix material. Per això, la seva aplicació es pot donar per a múltiples casos.

Si volem obtenir una neteja profunda i eficaç, és recomanable aplicar aquesta barreja amb un drap net, incidint especialment sobre les zones on hi hagi més brutícia. D'aquesta manera, qualsevol resta incrustada desapareixerà.

Quan passis el drap sobre la porta, moble o superfície, assegura't de retirar les restes que vagis trobant. Per això, pots optar per fer-ho amb un altre drap, el qual hauria d'estar humit només amb aigua.

Fent-ho així aconseguiràs que el vinagre no es quedi impregnat evitar, així, que faci malbé el material. Per assegurar un resultat impecable, també t'aconsellem que acabis la neteja assecant la superfície amb un drap sec, ja que d'aquesta manera quedarà molt més brillant.