La decisió aplaudida de l'amo de Mercadona amb el seu sou

Juan Roig ha decidit realitzar aquesta acció amb els 70 milions d'euros

Façana i pàrquing d'un Mercadona
Juan Roig ha decidit reinvertir gairebé 70 milions d'euros en reactivar l'economia nacional | Cedida

La crisi del coronavirus actual ha obligat a les empreses de diferents sectors a reinventar-se per poder fer front a les conseqüències econòmiques que està comportant la pandèmia. Fins i tot, aquelles empreses que han mantingut la seva activitat, en tot moment, han vist com els seus guanys es veien igualment afectats.

La cadena de supermercats Mercadona n'és un exemple, ja que al mes de març va reduir un 95% els seus beneficis. Això es deu a la compra de material de protecció i a l'augment de la despesa en personal que va incrementar un 25% els costos previstos. No obstant això, el context marcat per la Covid-19 va augmentar un 14% la seva facturació.

Reactivació de l'economia nacional

La situació econòmica actual de Mercadona no és la millor però sí que és més favorable si es compara amb la situació que estan vivint altres sectors i col·lectius. És per això que Juan Roig ha decidit reinvertir gairebé 70 milions d'euros en reactivar l'economia valenciana i nacional, així com en tasques socials i de mecenatge. Una xifra que resulta de la suma del sou de Roig i dels dividends de l'empresa. Així doncs destinarà el seu sou de 9,7 milions d'euros del 2019, 4.600.000 un cop descomptats els impostos, i el dividend percebut a compte dels resultats del 2018, 65.000.000 euros.

D'aquesta manera els propietaris majoritaris de Mercadona, Roig i la seva dona Hortensia Herrero, reinverteixen 50 milions d'euros en 2019, a través del 'Projecte Llegat'. Aquest és un projecte multidisciplinari amb iniciatives com: Emprenedoria, Formació, Esport, Entreteniment, Ajuts Socials, Art i Cultura. Mercadona també dona suport a societats com Fundació Trinidad Alfonso, València Basket Club, l'Alqueria del Basket, Licampa 1617 (València Sorra) i Fundació Hortensia Herrero, entre d'altres.

Les mesures per la gestió del coronavirus

Des de l'inici de la crisi del coronavirus la cadena de supermercats ha pres mesures com l'estricta protecció dels seus treballadors amb EPI i dels seus clients a través de l'obligatorietat de l'ús de guants i gel desinfectant a l'entrada dels establiments. També s'han reduït els horaris, s'han contractat guàrdies de seguretat per controlar l'aforament i els establiments compten amb senyalització i mampares de protecció. Finalment, s'ha aprovat una paga extra als seus treballadors del 20% del salari corresponent, com a mostra d'agraïment per l'esforç realitzat durant la crisi.


Comentaris

envia el comentari