Arriba la jubilació per a l'home més ric de Catalunya

Ha trobat una mà dreta en qui delegar gran part del negoci

Isak Andic, fundador de Mango
Andic ha trobat una mà dreta en qui delegar gran part del negoci | GTRES

Isak Andic Ermay aterrava a Barcelona als anys 60, sense saber que es convertiria en l'home més ric de Catalunya. Dues camises comprades fora durant un viatge i venudes aquí pel doble del preu obrien camí al fundador de l'imperi Mango.

Als seus 67 anys, Andic es jubila, explica 'El Confidencial', deixant un llegat de moda i riquesa. Una primera botiga al mercat de Balmes de Barcelona als 80 desencadenaria un cotinu d'èxits que han acabat posicionant la marca entre els grans grups tèxtils del món. Amb seu a la ciutat comtal, Mango suma més de 800.000 metres quadrats repartits en 2.200 botigues de venda de roba en 109 països diferents.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El coronavirus no ha perdonat ningú

Com la majoria d'empreses, però, Mango, a més de solidaritzar-se donant dos milions de mascaretes a Espanya, s'ha vist afectada també per la crisi del coronavirus, havent d'aplicar un ERTO a més de 4.700 treballadors. Els resultats eren molt positius per  a l'empresa abans de la pandèmia, després d'anys no tan bons. De fet, el 2019 ha estat any de vendes rècord per a la marca: 2.375 milions d'euros, un 6,3% més que l'anterior, després d'una tendència de pèrdues des de 2016.

Toni Ruiz, la mà dreta d'Andic que liderarà Mango

«Ha estat un any excepcional», reconeixia Toni Ruiz, ara conseller delegat del grup. Es pot considerar la mà dreta d'Andic; és, ni més ni menys, a qui el fundador ha decidit delegar part de l'executiva, ara que es retira de la primera línia de l'empresa. I no es tracta d'un pas enrere del qui alguns consideren el successor d'Antic, el seu fill Jonathan. Ell forma part del Consell d'Administració, que seguirà presidint el seu pare fent com d'«Amancio Ortega d'Inditex», lidera Mango Man i és responsable de la comunicació corporativa i el disseny de les botigues, entre altres departaments claus per a l'empresa. 

Temps per a una nova volta al món?

La jubilació obre ara un món de possibilitats a Andic, que tindrà més calma i més temps lliure per a dedicar-se a quina sigui la seva gran passió, tot i no desvincular-se de l'empresa. El 2009 l'empresari va fer la volta al món amb el seu veler, el Nirvana, estant ja uns mesos fora de joc. Falta per veure si seguirà descobrint racons desconeguts ara que ha trobat en Toni Ruiz la confiança per fer un pas enrere.


Comentaris

envia el comentari