IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 3 aliments que no hauries de guardar a la nevera

La temperatura del frigorífic pot afectar el gust, olor i altres propietats dels aliments

Fruita i verdura
Estudis demostren que aquests aliments es conserven millor fora de la nevera | CatalunyaDiari

Moltes vegades anem a fer la compra al supermercat i quan arribem a casa posem uns aliments específics a la nevera i altres els deixem al rebost. Pot ser que alguna vegada ens hàgim preguntat per què ho fem així, o simplement els distribuïm d'aquesta manera per costum

Amb les presses i les restriccions que ens impedeixen estar fora de casa per evitar el contagi del coronavirus, ja no pensem quin lloc li correspon a cada producte, però sabies què hi ha alguns aliments que poden veure's afectats per la climatologia del frigorífic?

És imprescindible que tinguem cura de la nostra alimentació durant els dies de confinament, per tant, a continuació explicarem quins tres aliments no haurien d'anar dins de la nevera per no fer-los malbé. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aliments que no cal introduïr al frigorífic

1- Tomàquets

Hi ha una frase estrella a totes les fruiteries que és que «els tomàquets ja no tenen gust de res». Pot ser cert que els tomàquets hagin perdut en part el seu gust, però segons 'Uppers', el causant d'aquesta pèrdua del gust és la temperatura del lloc on els emmagatzemem. 

Segons un estudi realitzat per la Universitat de Florida l'any 2016, quan guardem els tomàquets a la nevera aquest pateixen canvis irreversibles que afecten el seu gust. L'estudi sotmetia a diverses verdures a temperatures baixes durant set dies, i finalment es va concloure que el fred feia que aquestes tinguessin menys gust i menys olor

2- Xocolata

Per tal que no es desfaci la xocolata, un dels aliments preferits a moltes cases,  acostumem a posar-la a la nevera, però no és un bon sistema si la volem mantenir en bon estat. El mestre xocolater, David Pallàs, ha declarat també a 'Uppers' que si la posem dins del frigorífic, aquesta adquirirà un color blanquinós. Això es deu al sistema de condensació de l'aigua de la nevera, que la cristal·litza.

Un dels millors llocs per guardar la xocolata és el rebost, a poder ser fosc i sec. Podem introduir-la dins d'una caixa metàl·lica, o bé embolicada amb paper d'alumini per evitar que absobeixi altres olors. Un altre bon lloc és la nostra boca, on podrem assaborir-la i deixar que els seus aromes es desprenguin i ens omplin de satisfacció. 

3- Pa de motlle

Introduir el pa de motlle dins la nevera és un dels pitjors errors que podem cometre. Molta gent ho fa amb l'objectiu d'allargar la seva conservació i evitar que es canviï la seva textura, però el pa i la humitat mai s'han portat bé. Posar-lo a la nevera farà que es faci malbé abans i perdi les seves propietats.

Qualsevol tipus de pa s'ha d'emmagatzemar en un embolcall de plàstic, tancat i en un lloc fresc, sec i fosc. Tot i això, es pot guardar a la nevera si tenim intencions de torrar-lo posteriorment. 


Comentaris

envia el comentari