Suo Tempore, l'oli d'oliva verge extra Premium resultat de dos anys de treball de quatre productors -Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d'Arbeca- es reafirma com l'OOVE amb l'estàndard de qualitat més alt del món, molt per sobre d'altres olis de la seva categoria i dels criteris de qualitat d'altres organismes com el COI, els consells reguladors de les denominacions d'origen o la QvEXTRA. Aquest projecte col·lectiu que neix de la mà del Clúster de l'Oli de Catalunya i impulsat per GLOBALleida, compta amb el suport dels tècnics de l'IRTA, centre d'investigació capdavanter en recerca i qualitat oleícola. Sota variables objectives com són l'anàlisi químic i l'organolèptic, els tècnics han desenvolupat uns barems necessaris per obtenir el segell de qualitat que atorga la marca Suo Tempore, i que queden reflectits en aquesta taula.
Alguns dels índexs clau per aconseguir aquesta certificació de qualitat tenen a veure amb l'avaluació organolèptica. Així com complir amb els paràmetres químics és bàsic per a qualsevol oli d'oliva verge extra, els criteris organolèptics, els més complexos d'aconseguir i més valorats pel consumidor, no acostumen a ser tinguts en compte. Són precisament aquests criteris els que fan de Suo Tempore un oli excepcional, sota els criteris també del Panell de Tast Oficial de Catalunya. Elaborat 100% amb olives Arbequines, Suo Tempore presenta en nas aromes de fruita verda, així com notes d'herba fresca, menta, fulles i fruits secs com l'ametlla o la nou, i records vegetals de carxofa i tomaquera. En boca presenta un pas agradable en consonància amb les aromes de fruita verda, i amb un final amarg i picant que, juntament amb un toc astringent, li confereixen l'equilibri idoni.
Jornades tècniques a la 56a Fira de l'Oli de les Borges Blanques
Tots aquests criteris que fan de Suo Tempore un cas d'èxit seran explicats aquests dijous 17 de gener a les jornades tècniques que s'organitzen a les Borges Blanques amb motiu de la 56a Fira de l'Oli. Unes jornades que busquen donar a conèixer els temes d'actualitat que envolten el sector de l'oli i presentar algunes de les innovacions, estudis i novetats que han tingut lloc en l'últim any. En el marc de la jornada se celebra una taula rodona moderada per Agustí Romero, investigador de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb la temàtica Experiències reals de com la informació analítica pot millorar el rendiment i la qualitat de l'oli.
El projecte col·lectiu Suo Tempore serà un dels temes que tractaran els participants, entre els quals es troben Ramon Barrull, president de la Cooperativa La Granadella, un dels quatre productors implicats en el projecte, i Josep Maria Barrufet, responsable de Projectes Estratègics de GLOBALleida, impulsors de Suo Tempore a través del Clúster de l'Oli de Catalunya, projecte empresarial que s'ha consolidat al llarg del passat any i que enceta el 2019 amb un pressupost de 140.000 euros per continuar enfortint el sector de l'oli.
La participació en aquestes jornades tècniques s'emmarca en el nou pla d'accions per aquest 2019, on els objectius clau impliquen seguir potenciant la millora de la qualitat, l'obertura de nous mercats internacionals o la vinculació de l'oli d'oliva verge extra amb el sector salut gràcies al seu contingut en polifenols, àcid oleic... que incideixen directament en el metabolisme i que aporten beneficis naturals per a la prevenció de malalties i el bon funcionament de l'organisme. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors Experimentals.
NULLNULL