Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dieta equilibrada

L'aliment que recomanen menjar a un grup d'edat: ajuda amb quelcom important

Has d'incloure a la teva dieta aquest aliment per millorar la teva salut vascular

Hi ha molts aliments que poden beneficiar molt la nostra salut. Especialment, aquells que són antioxidants, ja que a més de beneficiar el nostre organisme, fa que el deteriorament del nostre cos es retardi de manera considerable.

Últimament, ens hem assabentat que la Universitat de Barcelona ha fet un estudi més que significatiu. Aquest ha estat publicat a la revista Antioxidants i deixa clar els efectes que provoca al nostre organisme el consum d'un tipus de fruit sec.

Tots sabem que els fruits secs són un aliment que hem d'incloure a la nostra dieta perquè tenen diferents propietats que ens faran tenir una millor salut. Al mercat hi ha una gran varietat i són molt accessibles per al consumidor.

L'aliment recomanat per a persones joves i sanes

És habitual que en un supermercat o una gran cadena de botigues d'alimentació ens puguem trobar amb festucs, ametlles, avellanes o cacauets, per posar-ne diversos exemples.

Imatge d'un grup de joves treballant
El consum de cacauets és bo per a la salut de les persones joves i sanes | PIXABAY

Avui ens referim als cacauets. El consum d'aquest fruit sec i la crema de cacauet té efectes positius a la salut vascular de les persones. Això sí, estem parlant de persones que no tinguin cap mena de patologia. Parlem de persones joves i sanes que segons aquest estudi, i en què han participat fins a 63 joves, van incloure una porció diària de productes de cacauets a la seva dieta habitual.

Desenes de joves van ser reclutats per a aquest estudi dirigit per Rosa Lamuela, catedràtica de la Facultat de Farmàcia i Ciències d'Alimentació de la Universitat de Barcelona. Aquests tenien edats compreses entre els 18 i els de 33 anys.

 

Un estudi de la Universitat de Barcelona apunta les bondats dels cacauets

Durant sis mesos, van incloure aquest ric fruit sec a la seva dieta i de manera diària. Això és el que ha exposat la directora de l'estudi sobre aquest.

«Van menjar diàriament cacauets en comparació del grup control que va consumir una crema sense fibra ni polifenols». Així ho detalla la investigadora en un estudi del qual s'ha fet ressò la revista Antioxidants.

Ens estem referint amb aquest a una ingesta beneficiosa per a aquest tipus de persones joves i sanes. D'aquest estudi es posa de manifest que en ingerir aquest tipus de cacauets, els marcadors vasculars relacionats amb els efectes antitrombòtics i vasodilatadors en joves sans van millorar notablement.

L'efecte protector dels polifenols és notori

Lamuela apunta que «de manera similar, els participants que van consumir cacauet o crema de cacauet també van mostrar una millora en els nivells de prostaciclina I2 i de la relació tromboxà A2-prostaciclina I2, unes molècules de naturalesa lipídica que es consideren marcadors de salut vascular ».

Imatge d'un bol amb cacahuets
Els cacahuets són molt bons per a la salut | PIXABAY

Així ho ha explicat aquesta investigadora que segur que provoca que molts joves es decantin pels cacauets quan vagin a comprar el supermercat.

Aquest article ens deixa clar que és notori l'efecte protector dels polifenols. Posem el focus en els grans antioxidants i compostos antiinflamatoris de la dieta i el bon efecte en malalties cardiovasculars en adults. Per si no n'hi hagués prou, també aporten positivament certs efectes antitrombòtics i vasodilatadors.

Això sí, la investigadora que ha dirigit aquest estudi no vol cantar victòria encara. I és que respecte a aquests beneficis, Lamuela avisa quelcom important de cara al futur sobre aquests resultats.

Sap que «seran necessaris més estudis per comprendre completament els mecanismes que expliquen els efectes positius del consum de cacauet en la salut vascular». Així ha conclòs la seva exposició sobre l'estudi dels beneficis dels cacauets en persones joves i sanes.