Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'electrodomèstics en una botiga.

L'electrodomèstic que l'OCU recomana comprar: menjaras sa i estalviaras

Si busques estalviar diners i menjar més sa, aquest és el petit electrodomèstic que recomana l'OCU. Pren nota

Tots estem en recerca i captura d'opcions més saludables per cuinar, especialment a l'hora de cuidar la nostra salut i menjar més sa. Però també per gastar menys diners. Ara l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana un electrodomèstic que ajudarà en aquest sentit.

Quan ens plantegem la possibilitat de menjar de manera més saludable, és evident que no només influeixen els aliments que consumim. El mètode de cocció que s'utilitza també és molt important.

Però és cert que també hi ha determinades opcions que són veritablement adequades no només a l'hora de menjar més sa, sinó, fins i tot, d'estalviar una mica de diners a l'hora de cuinar. És aquí quan ens trobem amb el consell que ens proposa l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), i que ha fet recentment.

Quin és l'electrodomèstic que recomana l'OCU per estalviar diners i menjar més sa?

Efectivament, és un petit electrodomèstic que està de moda. I que pot resultar tremendament útil per cuinar de manera més saludable (i estalviar diners a la factura tant del supermercat com de la llum). I és possible que ja en disposis d'una.

Consisteix a la popular fregidora d'aire sense oli o airfryer, és un electrodomèstic de cuina que s'utilitza per cuinar aliments fregits sense necessitat de submergir-los en oli. En comptes d'això, utilitza aire calent per cuinar els aliments. Això ajuda a reduir la quantitat de greixos i calories en els aliments fregits, cosa que els fa més saludables.

Imatge de la fregidora d'aire calent de Lidl
Efectivament, les fregidores d'aire són les millors opcions | GETTY IMAGES

La fregidora d'aire funciona mitjançant la circulació d'aire calent a alta velocitat al voltant dels aliments, cosa que permet que es cuinin de manera ràpida i uniforme. Alguns models també tenen una funció de convecció que ajuda a cuinar els aliments de manera més ràpida i eficient.

Es pot utilitzar per cuinar una varietat d'aliments, com patates fregides, aletes de pollastre, tempura, pollastre fregit, i molt més. També té l'avantatge de ser més fàcil de netejar que les fregidores tradicionals, ja que no té oli per netejar.

Quina opció escollir segons l'OCU?

Seguint amb les recomanacions de l'OCU, en destaquen principalment dues: la JATA Jefr1221, amb un preu que està entre 47 i 98 euros, pesa menys de 3 quilos i pot fregir en una sola tanda 367 grams. Tot i que no és tan fàcil de netejar com ens agradaria.

També podem esmentar la UFESA Duet, amb un preu entre 50 i 70 euros, que destaca per la relació qualitat-preu, i perquè consumeix poca energia. Permet fregir 467 grams d'aliments duna única vegada.

Quins altres mètodes de cocció també són saludables i econòmics?

Hi ha diversos mètodes de cocció que es consideren saludables, ja que ajuden a preservar els nutrients i sabors dels aliments, i redueixen l'ús de greixos i additius. Alguns dels mètodes més saludables inclouen:

Cuinar al vapor és un mètode considerat un dels més saludables, ja que els aliments es cuinen amb vapor en lloc d'estar submergits en aigua o oli calent. Això ajuda a preservar els nutrients i els sabors dels aliments.

Cuinar a la graella és ideal per a carns i vegetals, ja que permet cuinar els aliments amb poc o cap oli, cosa que ajuda a reduir les calories i els greixos. Cuinar al forn és ideal per cuinar carns, peix i vegetals, ja que permet cuinar els aliments de manera uniforme sense haver de remoure'ls constantment.

 

Imatge de la planxa elèctrica d'Amazon
Fer menjar a la planxa és ideal per a carn i verdures, ja que permet fer els aliments amb poc o gens d'oli | GETTY IMAGES

Es poden fer servir diferents tècniques com cuinar en paper d'alumini o en safates amb perforacions per evitar l'ús d'oli.Cuinar a la planxa és similar al de la graella, però es realitza en una paella, cosa que és ideal per cuinar carns i vegetals.

I, finalment, cal esmentar coure al microones. Si es fa servir amb cura, el microones pot ser una excel·lent opció per cuinar aliments, ja que ajuda a preservar els nutrients i els sabors dels aliments. Es recomana utilitzar recipients adequats i cobrir els aliments per evitar que s'assequin.

És important recordar que qualsevol mètode de cocció serà saludable si es fa servir moderadament. Una dieta equilibrada i un ús moderat de qualsevol mena de cocció és ideal per mantenir una bona salut.

 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp