L'Institut Federal de Medicaments d'Alemanya ha atorgat les primeres llicències a diversos tests ràpids per tal que els seus ciutadans puguin fer-se la prova sense l'ajuda del professional sanitari. Així doncs, els ciutadans d'Alemanya podran comprar els tests ràpids en farmàcies i supermercats. Tal com exposa el ministre de Sanitat, Jens Spahn, el principal propòsit és agilitzar el procés de detecció de casos Covid-19.
Alemanya pren precaucions davant la situació epidemiològica
Fonts de l'Institut Federal de Medicaments d'Alemanya, han informat que les tres primeres llicències corresponen a tests que s'apliquen en les zones menys profundes de les fosses nasals. En declaracions per a la televisió pública ZDF, Spahn considera que aquests tests seran una «peça fonamental» en la lluita contra la pandèmia.
Per altra banda, Angela Merkel considera que és un acte massa precipitat. És més, s'espera estudiar la situació en una reunió prevista per al pròxim 3 de març, on s'analitzaran els passos a seguir davant l'actual crisi sanitària. En l'anterior reunió, es va acordar perllongar les restriccions fins al 7 de març. Així doncs, la restauració, l'oci, la cultura i el comerç no essencial segueixen amb les portes tancades.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
D'altra banda, l'activitat escolar presencial, que va ser interrompuda al desembre, s'ha reprès aquesta setmana en gran part dels estats federats alemanys. Actualment, la incidència de contagis per Covid a Alemanya ha baixat als 60 casos setmanals per 100.000 habitants, tot i que se segueix treballant amb extrema cautela, ja que des del Govern s'alerta d'una tercera onada d'infeccions.
El percentatge de contagis amb les noves variants, sobretot la britànica, se situa en l'actualitat en un 30% del total, segons la Federació de Laboratoris d'Alemanya (ALM). Fa tot just uns dies, el percentatge era inferior, d'un 20%.
Últimes dades sobre la Covid-19 a Espanya
Segons dades de la Universitat Johns Hopkins, la pandèmia mundial del coronavirus supera els 2,5 milions de morts a tot el món. El nombre de contagiats ascendeix a més de 112,8 milions. Mentrestant, a Espanya, el Ministeri de Sanitat ha informat que aquest virus ja ha deixat 68.813 morts (875 en els últims set dies), i que hi ha 3.180.212 casos diagnosticats des de l'inici de la pandèmia.
En les últimes hores, s'han notificat 9.568 nous contagis i 345 morts per Covid-19. A més, també s'ha reflectit una nova caiguda de la pressió en les UCIS fins a aconseguir una ocupació el 29,62%.
? Publicada la nueva actualización de la Estrategia de vacunación frente a la #COVID19:
— Ministerio de Sanidad (@sanidadgob) February 26, 2021
?Define nuevos grupos a vacunar con ARNm y AstraZeneca
?Incluye la recomendación de cómo vacunar a las personas que hayan tenido la infección#YoMeVacuno
ℹ️ https://t.co/78f9B2GfNEpic.twitter.com/XxrXrvl8zo
Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants, Sanitat ha notificat un descens de 12 punts. Tot i això, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que, encara que Espanya evoluciona bé, «no estem en una bona situació», de manera que «cal esperar a incidències menors de 100 per pensar que ens podem relaxar una mica més».
Per altra banda, s'han definit els nous grups que es vacunaran amb ARNm i AstraZeneca, i s'ha inclòs la recomanació de com cal vacunar a totes aquelles persones que han superat la Covid-19.