Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lidl es situa al capdavant de la pesca sostenible

Lidl es posa al capdavant de la pesca sostenible

Els supermercats han estat guardonats amb la certificació de segell blau per l’ONG ‘Marine Stewardship Council’

Lidl es situa al capdavant de la pesca sostenible
Lidl es situa al capdavant de la pesca sostenible | CEDIDA

 

La cadena de supermercats d’origen alemany Lidl ha adoptat unes mesures que aposten per la sostenibilitat marítima, la qual cosa es veu reflectida en el 50% dels seus productes pesquers que procedeixen de pràctiques de pesca sostenible. L’aplicació d’aquesta política respectuosa amb el medi marítim ha fet que  Lidl sigui reconeguda com el ‘Supermercat líder en pesca sostenible’ per l'ONG ‘Marine Stewardship Council’ durant els I Premis ‘Mares para siempre’.

Lidl ha tingut molt de pes durant el desenvolupament internacional del sector pesquer d’Espanya durant el darrer any, ja que ha destinat 275 milions d’euros per adquirir 35 mil tones de peix dins el país.

Els supermercats Lidl aposten per la pesca sostenible

Michaela Reischl, directora de RSC de Lidl a Espanya, comenta que «la importància que el consumidor, cada vegada més conscienciat, dóna a la sostenibilitat, a la protecció de l’entorn marítim i a les espècies. Al mateix temps, des de Lidl som conscients que optar per productes que comptin amb una certificació de sostenibilitat suposa donar suport als pescadors que compleixen amb aquests estàndards».

La cadena de supermercats Lidl ha estat guardonada per l'ONG ‘Marine Stewardship Council’
La cadena de supermercats Lidl ha estat guardonada per l'ONG ‘Marine Stewardship Council’ | CEDIDA

 

 Així doncs, l’empresa alemanya té com a objectiu augmentar la compra que compleixi amb la quota de pesca sostenible en el futur. En el cas d’Espanya, el consum de peix supera el milió de tones anual, i això es tradueix en uns 250 quilos per persona.  L’alarmant és que d’aquesta quantitat menys de l’1% du la certificació de segell blau de pesca sostenible de ‘Marine Stewardship Council’.

Un altre factor que cal tenir en compte és que un 33% de les poblacions de peix pateixen sobreexplotació, una situació que provoca un fort impacte mediambiental i posa en risc a les famílies el manteniment de les quals és la pesca.

Lidl també ha manifestat que «la pesca sostenible, amb bones pràctiques certificades, és una garantia per a preservar el futur de les espècies, la conservació de l’ecosistema marítim i també el mode de vida de les comunitats pesqueres».

L’anxova del Cantàbric

Lidl aposta per l'anxova del Cantàbric
Lidl aposta per l'anxova del Cantàbric | LIDL

 

A més a més, la cadena de supermercats ha insistit en el fet que la pesca sostenible és «la millor garantia perquè les famílies i comunitats autònomes, com succeeix en part del País Basc, puguin seguir subsistint amb el que ha estat el seu mode de vida per a diferents generacions».

Així doncs, considera que l’anxova del Cantàbric és el millor exemple de les conseqüències de la sobreexplotació marítima i la seva repercussió dins l’àmbit social i econòmic. Sent un dels productes de peix sostenible de l’empresa d’alimentació alemanya,  Lidl compra al voltant de 500 tones d’anxoves que són certificades per la ‘Marine Stewardship Council’, contribuint amb el desenvolupament local i a l’exportació del producte en 22 països on també treballa Lidl.

  • També pots llegir:  Lidl ens sorprèn amb 10 vins premiats per experts
  • També et pot interessar:  Alerta per l’estafa d’un fals cupó de Lidl a través de WhatsApp