Un carro de la compra amb bosses i diversos productes dins

Lidl i Mercadona, atònits: el rival que ven un cistell de productes a meitat de preu

Cada setmana s'aniran renovant els productes que s'hi inclouen

Tenim nous descomptes als supermercats! Sí, ho diem amb entusiasme ja que, com a consumidors, és una de les notícies que més ens agrada escoltar. Després d'una temporada en què parlar de l'alt preu de la cistella era habitual, ara s'agraeix que les cadenes s'estiguin posant les piles per rebaixar els preus.

Això només pot ser un benefici per a la nostra butxaca, sempre que la iniciativa sigui realment beneficiosa. I és que algunes han estat una decepció quan s'han dut a terme. Les xarxes socials han reflectit el descontentament dels clients, fins i tot havent de sortir al pas les cadenes, donant explicacions sobre això.

Però , el més positiu de tot això és que s'han adonat que els preus ja no eren tan assumibles. Sobretot perquè els productes bàsics ja no eren tan accessibles per a tothom. També s'està produint un efecte cadena entre tots els supermercats.

Cap vol quedar-se fora d'aquesta rebaixa de preus. Saben que no fer-ho només pot significar que els seus productes es venen per un import realment econòmic, o que assumeixen el risc de perdre clients. Per això mateix acaben sent notícia, perquè duen a terme iniciatives per abaratir els preus.

Carro de la compra ple de productes a un pasadís de l'interior d'un supermercat
Les cadenes llancen iniciatives per facilitar la compra a un preu més econòmic, tot i que no sempre surt com esperen | Getty Images

 

BM se suma a la festa dels preus baixos

La cadena BM, pertanyent al grup Uvesco, també ha volgut facilitar la compra als clients amb iniciatives de baixada de preu. Concretament, acaba de llançar una cistella de productes frescos que es ven a meitat de preu a tots els establiments que pertanyen a la cadena.

Això sí, BM ja ha anunciat que no serà una mesura que s'allargui en el temps de manera indefinida, almenys de moment. I és que, com s'ha explicat, només estarà vigent durant vuit setmanes. Caldrà esperar per saber si finalment decideixen prorrogar aquest temps.

En total, han invertit més de dos milions d'euros per poder tirar endavant aquesta proposta. Aquesta consisteix a vendre a preu reduït una cistella d'aliments frescos que anirà canviant setmanalment. D'aquesta manera, hi haurà una àmplia varietat de productes inclosos que s'aniran renovant.

Aquests productes formen la primera cistella

La cadena ha especificat que seran quatre els productes que contingui la cistella. Perquè hi hagi varietat, han decidit que aquests siguin un de carnisseria, un altre de xarcuteria, un altre de fruiteria i un últim de peixateria. D'aquesta manera, s'ofereix una opció que encaixa amb la idea de compra saludable.

Exterior d'un supermercat de la cadena BM
El nou cistell de BM inclou una gran varietat de productes frescos | BM SUPERMERCADOS

Alhora que ha anunciat la iniciativa, també ha donat a conèixer quins són els aliments que formen part de la primera cistella que es ven a meitat de preu. Concretament, els qui així ho vulguin, podran comprar més barat formatge, pinya, filet de vedella selecta i lluç d'ham.

Sí que cal afegir dades sobre com aplicarà BM la rebaixa d'aquests productes, ja que no serà íntegrament sobre el preu de venda. No menteixen a l'hora de dir que els rebaixen al 50%, però que han afegit uns matisos que és important que tinguis en compte per no emportar-te cap sorpresa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Els qui es vulguin beneficiar d'aquest descompte veuran que únicament se'ls aplica un 25% de rebaixa sobre el preu original a l'hora de pagar. Però, no ens hem de preocupar de res.

L'altre 25% restant passa directament al compte de BM del client per poder-lo descomptar més endavant. Per això mateix, cal que, si vols comprar a meitat de preu aquests productes, siguis soci de la cadena.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!