IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El problema que està a punt de patir Lidl a tot Espanya

Serà aquest pròxim dijous, 4 de juny

Lidl inverteix tres milions d'euros en una nova botiga a la Bisbal d'Empordà
La vaga de treballadors serà aquest pròxim 4 de juny | LIDL

Els sindicats CCOO i UGT segueixen endavant amb la vaga als supermercats Lidl per al dijous 4 de juny, després de no arribar a cap acord divendres passat en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per tenir la certesa d'una desescalada «segura» per a la plantilla d'empleats.

A més, calculen que la vaga podria costar a Lidl entre 600.000 i 800.000 euros, tenint en compte que representaria el tancament complet de 244 establiments de tot Espanya, excepte al País Basc, on sí s'ha cedit a les reclamacions.

Els sindicats retreuen a la direcció de Lidl que es presentés a la reunió de l'SIMA per «complir un tràmit», negant els fets i sense «cap voluntat» d'arribar a acords. Apunten també que l'actitud de Lidl és «greu» perquè posa les bases per a unes relacions laborals basades en la desconfiança i el conflicte.

Afirmen que Lidl «es nega a abordar les qüestions més bàsiques»

«L'empresa ha trencat el diàleg amb la representació legal de la plantilla, negant-se a abordar fins a les qüestions més bàsiques», han afirmat. A més, el sindicat ha lamentat que no hi hagi protocols de prevenció per començar l'activitat de forma segura en seccions recentment obertes al públic, com la del tèxtil.

Lidl va assenyalar fa uns dies en un comunicat que respectava el dret de manifestació dels seus treballadors i apuntava que manté un «diàleg permanent» amb els sindicats. Al seu torn, la companyia va voler deixar clar que des del començament de la crisi sanitària, la «prioritat ha estat garantir la seguretat i la salut dels seus clients i, especialment dels empleats, sent molt conscients de l'esforç» que estan realitzant per permetre que les famílies comprin a les seves botigues.

Lidl assegura complir «tota mena de mesures de seguretat»

D'altra banda, la cadena de supermercats ha recordat que durant l'estat d'alarma s'han implementat «tota mena de mesures» per obtenir la màxima seguretat, tant en les seves 600 botigues d'Espanya com en magatzems i oficines.

Finalment, Lidl confirma que s'han facilitat als empleats màscares de màxima protecció amb pantalles facials que reforcen la seguretat, a més de guants i gels desinfectants. D'altra banda, s'han instal·lat unes 6.500 mampares de seguretat a la línia de caixes i limitat l'aforament i l'horari comercial, entre altres mesures de seguretat sanitària.


Comentaris
sara
Es evidente que están dejando como único supermercado a la marca Mercadona. Cuando ya no tengamos la elección entre estos dos grandes mercados lamentaremos, por la falta de trabajo y de buenos precios y productos, como fue con Ldls.

envia el comentari