Exterior d'un supermercat de Lidl

Retiren d'urgència un producte de Lidl i demanen que no es consumeixi

Si tens aquest article a casa, torna'l tan aviat com puguis

La coneguda cadena alemanya Lidl ha demanat la retirada d'un dels seus productes i també que no es consumeixi, concretament, aquest producte és un lot de cerveses 'Camaro Cerveza Red' amb data de consum preferent 11/21 i amb el número de lot 244 hh:mm. Segons indica la cadena de supermercats en un comunicat publicat a la seva pàgina web, el motiu pel qual s'ha demanat la retirada del producte és perquè «és probable que a l'hora d'obrir l'ampolla es desprenguin estelles de vidre». A causa del risc que això podria suposar, Lidl demana als seus clients que, si tenen aquest article, no el consumeixin i el tornin.

La cadena alemanya explica que el producte es pot tornar a qualsevol botiga Lidl, i allà se'ls farà el reemborsament dels diners de la compra, fins i tot en cas de no presentar el tiquet de compra. El proveïdor d'aquest producte és 'Brasserie Licorne SAS', i la cadena de supermercats explica que cap altre producte venut per Lidl ha sigut afectat per aquesta campanya de devolució. A més, tant Lidl com el proveïdor 'Brasserie Licorne SAS' demanen disculpes als clients afectats pels inconvenients.

Alerta per un producte amb listèria

Fa escassos dies, Lidl també va haver de retirar un altre dels seus productes per la presència de listèria. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va alertar sobre la presència del bacteri anomenat listeria monocytogenes en un dels productes de Lidl: el corró de cabra. Aquest article, produït per l'empresa JERMI i venut només a Lidl, va haver de ser retirat.

Aquest formatge de cabra s'elabora als Països Baixos, i a Espanya es pot trobar a Andalusia, Catalunya, País Basc, Galícia, Madrid, Múrcia i la Comunitat Valenciana. En concret, els lots afectats eren el 407, 411, 412, 417 i 421, amb data de caducitat 2020.11.05, 2020.11.06 i 2020.11.09, però l'únic venut a Espanya va ser el lot 412 amb data de caducitat 2020.11.06. Igual que amb les cerveses 'Camaro Cerveza Red', Lidl va demanar als seus clients que tornessin el producte a la botiga i que no fos consumit.