Part superior de dos pneumàtics

L'OCU envia un avís a tots els conductors del país sobre els pneumàtics

Aquest és l'avís important que l'Organització de Consumidors i Usuaris ha enviat als conductors espanyols

Els pneumàtics són un dels components més importants d'un cotxe i juguen un paper vital en la seguretat del vehicle. A causa d'això, l'OCU ha enviat un avís a tots els conductors espanyols.

Si tens un vehicle, i el condueixes habitualment, és força probable que ja sàpigues que els pneumàtics són essencials. De fet, es caracteritzen per ser l'únic punt de contacte entre el cotxe i la carretera, i la qualitat i la condició són crucials per garantir la seguretat del conductor i dels passatgers.

La importància dels pneumàtics en la seguretat del cotxe rau en la seva capacitat per proporcionar tracció i frenada en diferents condicions de la carretera. I els pneumàtics en bon estat han de ser capaços d'agafar-se a la carretera en superfícies humides, seques o relliscoses, i proporcionar una bona estabilitat i maniobrabilitat.

Però considerant la importància d'aquests elements bàsics, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) transmet una sèrie de recomanacions per a tots els usuaris. L'objectiu? Garantir un funcionament correcte i adequat.

Quin és l'avís important que l'OCU ha transmès sobre els pneumàtics a tots els conductors espanyols?

Amb la finalitat d'evitar que hàgim de pagar sempre que revisarem l'estat dels pneumàtics, l'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet una advertència que hauríem de tenir en compte.

Per exemple, ha indicat que, al mercat, es troben disponibles diferents opcions de manòmetres i compressors que, originalment, es poden adquirir a preus econòmics.

Atès que cada vegada més benzineres i estacions de servei cobren per fer servir aquests serveis, sempre pot ser molt interessant optar per una d'aquestes eines per inflar les rodes a qualsevol lloc (com per exemple a casa).

Pneumàtic nou
Amb el pas del temps els pneumàtics del cotxe es poden fer malbé | Getty Images

El teu cotxe és de finals del 2014?

D'altra banda, a més de tenir en compte un manteniment adequat dels pneumàtics del nostre vehicle, l'OCU també ha fet un altre advertiment (o recordatori). Si el nostre vehicle és de finals de l'any 2014, o d'una data posterior, heu de tenir de forma obligatòria sensors dels pneumàtics.

Aquests sensors s'encarreguen d'alertar o avisar el conductor quan els nivells de pressió en algun dels pneumàtics són incorrectes. Cosa que és molt important. I és que la pressió adequada dels pneumàtics és essencial per garantir una bona subjecció a la carretera, una bona maniobrabilitat i una bona economia de combustible.

Si els pneumàtics estan desinflats o tenen una baixa pressió, poden causar una sèrie de problemes que poden posar en perill la seguretat del conductor i els passatgers del vehicle

Compte amb la baixa pressió dels pneumàtics

Un dels riscos més greus de tenir pneumàtics amb baixa pressió és la disminució de la subjecció a la carretera. Quan els pneumàtics no tenen prou aire, la seva banda de rodament es deforma i s'aplana, cosa que redueix la quantitat de superfície de contacte amb la carretera.

Això pot resultar en una menor subjecció a la carretera, cosa que augmenta el risc d'accidents, especialment en condicions de pluja o gel. A més, és comú que els laterals es desgastin més ràpidament que la part central.

A més, els pneumàtics amb baixa pressió també poden augmentar la distància de frenada del vehicle, fet que pot ser especialment perillós en situacions d'emergència. Un vehicle que requereix una distància de frenada més llarga per aturar-se pot ocasionar un accident greu si no es pot aturar a temps per evitar un obstacle a la carretera.

Per això és essencial fer cas a l'OCU i atendre l'estat dels pneumàtics del nostre vehicle. I és que, en cas de dubte, és important anar al taller més proper (o al de confiança).

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!