L'embotit de gall dindi o de pollastre és un dels productes més consumits en els esmorzars i els berenars, ja que es considera una opció saludable i baixa en calories. Tot i això, no tots els embotits són iguals ni tenen la mateixa qualitat.Segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), l'embotit més sa que pots menjar és de marca blanca.
L'embotit és un aliment molt pràctic i versàtil, que es pot consumir tant fred com calent, en entrepans, amanides, aperitius o plats principals.Tot i això, no tots els embotits són iguals ni tenen la mateixa qualitat nutricional.
Per això, és important saber com comprar embotits al supermercat i triar el més sa i adequat per a la nostra dieta.Per sort, recentment l'OCU ha analitzat algunes de les diferents opcions que podem trobar al mercat i és probable que el resultat et sorprengui.
Quina marca de pit de gall dindi o pollastre és la millor?
L'OCU ha avaluat un total de 23 mostres de pit de gall dindi o de pollastre llescat de diferents marques i supermercats. Per això, ha tingut en compte alguns factors com l'etiquetatge, la composició, la qualitat de la carn, la higiene i el sabor. De totes elles, només 17 han aconseguit una bona puntuació.
La més destacada ha estat el pit de gall dindi o pollastre Delicato d'Aldi, que té un 95% de carn i només 1,5 grams de greix per cada 100 grams. A més a més, té un bon sabor i una bona higiene. El preu és de 8,50 euros el quilo.
El segueixen molt de prop el pit de gall dindi Finissimas de Campofrío i el pit de gall dindi Real Valle de Lidl. Totes dues amb un 94% de carn i 1 gram de greix per cada 100 grams. El preu és d'11,70 euros el quilo i 7,30 euros el quilo respectivament.
A l'altre extrem es troben els pits amb menys carn i més additius, com el pit Extrafino El Corte Inglés (70% de carn), el pit Extrafino El Pozo (72% de carn) o el pit Extrafino Argal (74% de carn).
No tot és positiu
Hem de tenir en compte que ens trobem davant d'un embotit amb els riscos per al consum que solen comportar. Tot i que és una de les opcions més interessants, hi ha un problema: els additius que conté. Almenys, l'opció escollida per l'OCU en té menys que la majoria dels de la competència.Conté conservador E-250, antioxidant E-301, estabilitzant E-451 i dextrosa.
Si els comparem amb un producte similar, present a un altre supermercat, observem algunes diferències bàsiques. Per exemple, té més additius com tripolifosfats E-451,carragenats (E-407), o trifosfat de pentasodi E-451i, a més dels que ja tenen els d'Aldi.
Quina diferència hi ha entre pit i embotit de gall dindi o pollastre?
Abans de comprar un embotit de gall dindi o pollastre, és important mirar l'etiqueta i veure si es tracta de pit o d'embotit. La diferència és que el pit només pot procedir del pit d'aquestes aus, mentre que el fiambre pot contenir altres parts de l'animal i altres ingredients afegits.
Segons la normativa vigent, l'embotit pot portar fins a un 10% de farines, midons i fècules d'origen vegetal. Aquests components es fan servir per abaratir el producte i donar-li una textura més sucosa. També pot contenir altres ingredients com a espècies, olis, greixos o condiments.
Aquests ingredients fan que l'embotit tingui menys proporció de carn i més calories, greixos, hidrats i sal que el pit. Per això, l'OCU recomana triar sempre pit en comptes d'embotit, ja que és més natural i saludable.
Encara que l'embotit de gall dindi o pollastre pot ser una bona opció per incloure proteïnes magres a la nostra dieta, cal triar bé la marca i mirar l'etiquetatge. En aquest sentit, recorda el que és bàsic: l'OCU ens aconsella optar pels pits amb més carn i menys additius, com els que es venen a Aldi.
[WhatsAppGroup]28[/WhatsAppGroup]