Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fot d'una mà obrint una nevera

L'OCU no té dubtes: el millor supermercat a Catalunya per comprar productes congelats

Els congelats ens ofereixen grans avantatges a l'hora de cuinar. I aquest és el millor supermercat per comprar-los

Els productes i aliments congelats ofereixen una gran varietat d'avantatges. Per exemple, l'estalvi de temps i les possibilitats de comprar en grans quantitats sense que es facin malbé són dues. I hi ha un supermercat on podràs comprar els millors congelats.

Entre setmana, el nostre estil de vida modern no ens deixa gaire temps per cuinar. Pelar, picar, tallar a rodanxes, vigilar la cocció... De vegades és difícil dedicar més de mitja hora a preparar el sopar.

Per això els productes congelats es converteixen en una opció summament útil i interessant. I és que sovint requereixen només uns minuts de cocció, sense la necessitat d'haver de preparar els aliments.

És evident que no hem de confondre els aliments congelats (que sí que requereixen una preparació i una cocció), dels plats preparats congelats, que es poden escalfar directament i consumir. Si tendeixes a comprar congelats de manera habitual, i t'has preguntat quin és el millor supermercat on poder adquirir-los, has de seguir llegint…

Quin és el millor supermercat per comprar congelats segons l'OCU?

Recentment, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un interessantíssim informe en què ens va descobrir un llistat sobre quins serien els millors i pitjors congelats que podríem comprar a un supermercat.

Aquest estudi es va basar en la satisfacció entre compradors que produiria la compra d'aquest tipus de productes a cadascun dels supermercats principals del nostre país. A més de tenir en compte alguns factors, com ara els ingredients o l'etiquetatge.

D'aquesta manera, l'OCU també ha pogut descobrir a quin supermercat és possible adquirir els millors congelats. O, altrament dit, quin establiment és el millor per comprar-los.

El supermercat més ben valorat ha estat Mercadona, amb una puntuació del 69% (de satisfacció), ja que està realment ben valorada i disposa d'una marca blanca amb una àmplia gamma de congelats. El segon lloc l'ocuparia Lidl, aconseguint el 61%. Curiosament, les dues cadenes de supermercats són les que lideren les vendes al nostre país.

Imatge de la façana de Mercadona
Efectivament, aquest és el millor supermercat on comprar congelats | Mercadona

I quins serien els pitjors supermercats on comprar congelats?

A més de conèixer quines són les cadenes de supermercats on podríem adquirir els millors supermercats, també hem sabut quins serien els pitjors (o els menys recomanats).

Així, s'ha conegut que el pitjor lloc el té BM, una cadena d'origen basc que també disposa de diferents establiments a Navarra, Cantàbria, Madrid o la Rioja (només ha arribat a un 33% de satisfacció). De fet, mentre que la resta de cadenes de supermercat s'han aconseguit ubicar per sobre del 50%, la cadena basca se situa 22 punts per sota de la mitjana.

Són els congelats saludables?

Si compres habitualment congelats, és normal que en algun moment t'hagis preguntat si són opcions interessants –i saludables– per consumir al nostre dia a dia.

Com de ben segur sabràs, els productes i aliments congelats ofereixen innombrables avantatges. Per exemple, redueixen el malbaratament perquè la seva data de caducitat sol ser molt llunyana, limiten les tasques de compra i ens estalvien un temps preciós cada dia.

Tot i que el fet que siguin opcions o no saludables, dependrà del producte o aliment que hàgim comprat. Evidentment, les verdures, si es trien crues, aportaran una qualitat nutritiva propera a la de les verdures fresques.

Verdura congelada.
La congelació ajuda a conservar millor molts nutrients i vitamines | Getty Images

A més, contindran més nutrients que lesverduresfresques que es passen la setmana al fons del calaix deverduresdel frigorífic… Pel que fa a lacarni elpeixes refereix, hem d'assegurar-nos d'escollir també opcions crues, evitant elaboracions menys saludables, com elpeixarrebossat o els nuggets.

Cal tenir en compte que la congelació no n'altera les qualitats nutricionals. Això sí, podria ser que el contingut d'omega-3 delpeixdisminuïu més enllà dels 6 mesos de congelació.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!