Un got d'aigua.

Mai beguis aigua mentre menges: avisen d'un gran perill

Els problemes que pots tenir si acostumes a beure aigua durant o després de dinar

L'aigua forma part de nosaltres, i mai més ben dit: al voltant d'un 60% del nostre cos és aigua. És per això que beure aigua de forma diària és fonamental per gaudir de bona salut. L'aigua és imprescindible per poder viure, però la veritat és que hi ha maneres i moments per fer-ho.

Els experts recomanen la ingesta d'aigua d'1,5 a 2 litres per dia en una persona normal. En esportistes o persones amb necessitats especials, la ingesta d'aigua hauria d'augmentar. Però sempre s'ha de consumir de manera moderada, continuada i relaxada.

Quan és millor beure aigua?

La veritat és que cada persona té uns hàbits propis en el consum d'aigua. Ara bé, els experts se solen posar d'acord sobre les conseqüències i els beneficis d'escollir un moment o un altre.

1. Abans dels àpats

Molta gent prefereix beure aigua abans de començar a menjar. Aquest hàbit serveix tant per hidratar la boca, com per preparar l'estómac per al menjar i per evitar menjar innecessari. Això últim és perquè l'aigua sol saciar molt, tot i no tenir cap caloria.

Noia bebent un got d'aigua
Beure aigua abans de menjar redueix la gana | Getty Images

Per això mateix, si estàs fent una dieta de pèrdua de pes, beure molta aigua abans de menjar et resultarà molt beneficiós. És més, el simple fet de beure aigua abans de menjar prepara el camí que seguiran els aliments fins a l'estómac.

2. Durant els àpats

Quan s'opta per beure aigua mentre es menja, cal tenir en compte els seus possibles efectes. L'aigua ajuda, el primer lloc, a mastegar el menjar i, posteriorment, a empassar-t'ho. Així i tot, els experts recomanen que les quantitats d'aigua ingerides siguin molt reduïdes.

Plat amb menjar
És millor no beure massa aigua durant els àpats | Getty Images

Això és degut al fet que, durant el procés de mastegar, es genera un enzim molt important que ajuda a la digestió. El problema és que, si no parem de beure aigua (o un altre líquid), el que aconseguirem és que aquest enzim deixi de funcionar correctament. I el problema ho notaràs posteriorment, ja que un mal funcionament de l'estómac provoca serioses molèsties i dolors.

3. Després dels àpats

En la mateixa línia que els problemes que pot comportar abusar de l'aigua durant els àpats, passa el mateix amb el fet de beure massa líquid just després. Això és perquè una ingesta elevada d'aigua amb l'estómac ple pot afectar els sucs gàstrics. Aquests són els encarregats que l'estómac faci correctament la digestió.

Home agafant-se la panxa
No beguis massa aigua després de menjar | Getty Images

Si bevem massa aigua, el que fem és diluir fins a cert punt l'àcid gàstric, fet que perjudica l'estómac. Bàsicament, no el deixem fer bé la digestió, fet que provoca mals de panxa i fins i tot un restrenyiment important.

Els beneficis de beure aigua amb regularitat

Com hem vist, hi ha moments millors i pitjors per beure aigua. Això no impedeix que una hidratació correcta resulti essencial per a la nostra salut. A continuació, descobriràs alguns dels millors motius per consumir aigua amb regularitat.

1. No té calories

És important saber que l'aigua no té calories i és la millor opció per hidratar-se. Recorda que és millor evitar refrescos o altres begudes que afegeixen calories innecessàries a la teva ingesta diària.

2. El millor aliat en una dieta

Si estàs fent una dieta de pèrdua de pes, l'aigua serà el teu millor amic. No només no conté calories, sinó que és molt saciant i t'ajudarà molt a controlar la gana. De totes maneres, com hem vist, has d'anar amb compte quan beus aigua durant o després de dinar.

Dona mesurant-se la panxa amb una cinta mètrica
T'ajudarà a aprimar-te | Getty Images

 

3. Escolta el teu cos

Si en qualsevol moment del dia tens set, beu aigua de forma pausada i moderada. El fet de tenir set és un indicatiu de deshidratació, el teu cos t'està avisant que necessita beure aigua. El millor que pots fer és automatitzar una rutina diària per acostumar-te a beure aigua regularment.

4. Pell lluent? Beu aigua

Molts estudis revelen que beure aigua al llarg del dia i en les quantitats adequades, ajuda a millorar l'aspecte de la pell. El motiu principal és l'alliberament de toxines que s'acumulen al cos provocant problemes a la pell, com l'acne o la rosàcia.

Dona amb la pell brillant
El millor aliat per la teva pell | Getty Images

 

5. Millora la digestió i preveu els restrenyiments

Ingerir aigua en el moment idoni és perfecte per ajudar el teu cos a fer la digestió . El nostre cos és intel·ligent i si ha fet la digestió com toca, anar al bany serà tot un luxe. Ni te'n recordaràs del que és el restrenyiment . Això sí, evita certs moments del dia, si no vols que el resultat sigui el contrari.