Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb la cara de Gonzalo Bernardos, diversos bitllets d'euro i una gràfica amb una fletxa vermella caient

La mala notícia de Gonzalo Bernardos a tots els treballadors

L'expert ha llançat un clar avís al programa Más Vale Tarde dirigit a molts dels treballadors del país

Diversos són els canvis que es presenten de cara al 2024 a la nostra economia. Sobretot, pel que fa als treballadors. Així ho hem pogut saber després d'una de les darreres decisions del Govern.

L'Executiu, després d'haver vist com hi ha hagut enfrontaments entre sectors com el del Treball i l'Economia, n'ha fet un anunci clar. A partir d'ara, s'incrementarà la quantia de subsidi per desocupació. I això ha donat lloc a debat.

La nova quantia del subsidi per desocupació

Des del Govern han arribat a un acord que pot afectar l'economia de molts. La quantia del subsidi per desocupació s'incrementarà a 570 euros al mes durant els primers 6 mesos. Els 6 mesos següents passarà a ser de 540 euros mensuals.

Com sol passar amb aquest tipus de notícies, el tema s'ha comentat de forma recent al programa Más Vale Tarde. A l'espai, l'economista Gonzalo Bernardos ha aprofitat per destacar que aquesta pujada només és sostenible “apujant impostos”.

Així ho explicava Gonzalo Bernardos a Más Vale Tarde

Com no podia ser altrament, això ha assegut com un gerro d'aigua freda entre diferents sectors. Segons Bernardos, “estem construint amb aquest Govern un Estat del Benestar més important”. Com a conseqüència, “això té un cost”.

A més, ha explicat que té sentit que aquest subsidi sigui compatible amb una feina en els primers 180 dies de feina. La raó és que abans “moltes vegades, el que passava, és que a un oferia una feina eventual i la rebutjava per no perdre el subsidi”.

El consell de l'economista que no ha deixat ningú indiferent

D'altra banda, l'expert també va recordar la importància que “tothom intenti trobar una feina si no en té”. A més, va afegir que no importa que sigui eventual, sinó que el que marca la diferència és que “estigui al mercat de treball”. A parer seu, des de l'Executiu “s'ha fet una cosa que està molt bé”.