Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un tortell de Reis de nata i una rodona vermella al capdavant amb una part del tortell de Reis de nata d'El Corte Inglés

El millor truc per saber si el farciment del Tortell de Reis és de qualitat

Actualment podem trobar als supermercats tota mena de tortells, si bé no tots tenen la mateixa qualitat

Cada cop queda menys per celebrar el Dia de Reis. Un dels dolços típics que no poden faltar per tancar les festes nadalenques és el Tortell, que cada vegada té més popularitat i cada cop més variants.

Aquest tipus de dolços destaquen per la seva fruita, així com pel seu farciment. En aquest sentit, ara és fàcil trobar-hi des de nata fins a crema, passant per la tòfona o per una exquisida combinació de nata i tòfona. Tot i això, no tots tenen la mateixa qualitat.

A vegades utilitzen nata artificial per al Tortell de Reis

Encara que són molts els tipus de farcits entre els quals es pot triar, un dels que continuen sent més elegits és la nata. De vegades, cal destacar que es fa servir una artificial per reduir costos, augmentant la seva producció.

Des del Ministeri de Consum expliquen que molts substitueixen la nata del farciment per “un mix de greixos vegetals”. En altres paraules, en lloc de ser nata elaborada amb llet de vaca, es recrea de forma artificial amb “olis de palmell i coco barrejats amb greixos hidrogenats”.

Com saber si el farcit està fet amb nata de qualitat

Són molts els que busquen el Tortell ideal i elaborat amb nata de debò. Si n'ets un, des de Consum recorden que convé revisar l'etiqueta abans d'adquirir el dolç.

Als seus ingredients, ha d'aparèixer tan sols “nata” acompanyada del seu percentatge. Així mateix, es pot comprovar de manera senzilla si s'ha fet o no amb llet de vaca, fent una ullada als ingredients.

Des de l'organisme també recorden que la nata pot anar acompanyada de sucre, estabilitzants, conservants i altres additius. No obstant això, si conté greixos vegetals o oli, ja no es pot considerar nata, sinó un substitut. La qualitat serà menor.

Tria una pastisseria de les de tota la vida

D'altra banda, un altre dels consells a tenir en compte, sobretot si no vols tenir una sorpresa decebedora amb el farciment del Tortell, és acudir a una pastisseria artesanal. També es pot fer de forma casolana. Des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), recomanen adquirir aquests dolços a les pastisseries de tota la vida si no es vol sacrificar la qualitat.