Les marques blanques són l'alternativa escollida a l'hora de fer la compra

Els espanyols consumeixen un 40% de marques blanques | El 2018 es van gastar 82.000 milions d'euros en alimentació, begudes, higiene i neteja, amb un augment del 2,6%

A tots els supermercats podem trobar aliments de marca blanca | CatalunyaDiari.cat

Malgrat que ja fa temps que es dóna per acabada la crisi econòmica, sembla que els seus efectes encara es poden veure entres els consumidors, sobretot, a l'hora d'escollir els productes que han d'estar presents a la nostra cistella de la compra. I és que a l'hora de comprar un producte de marca coneguda o de marca blanca, els últims tenen, cada vegada més, una major presència a les nostres neveres o rebosts.

Segons l'informe 'Radiografia del gran consum a Espanya 2018', fet per la consultora Nielsen, i tal com avança 'La Coctelera', les marques blanques ja suposen el 39,4% de la quota del mercat espanyol en productes d'alimentació, begudes, higiene i neteja. Segons sembla, l'aposta que molts supermercats han fet per les seves marques pròpies continua donant els seus fruits.

  • També pots llegir: Els 10 productes més econòmics de Mercadona

Continuem apostant per comprar el més econòmic

Durant l'any 2018, els espanyols van comprar menys productes però van pagar més per ells. Malgrat que la demanda va baixar un 0,7%, la pujada dels preus en aquest tipus de productes, de mitja un 3,4%, va fer que el sector de gran consum creixés un 2,6%, tenint unes vendes anuals de 82.000 milions d'euros. Cada vegada es fa més present l'objectiu per intentar estalviar al màxim possible a l'hora de fer la compra. Més de la meitat dels espanyols adquireixen els productes més econòmics i quatre de cada deu tenim un pressupost ajustat. 

Es dispara el preu dels productes frescos 

Allò que estalvien comprant molts productes de marca blanca es veu perjudicat pels preus a l'alça dels productes frescos, que suposen un terç de la compra d'aliments. De mitjana, van augmentar l'any passat un 4,8%. Dels productes que van incrementar els seus preus es destaca el de les fruites, en un 9,3%, i el dels ous, en un 7,6%.

Les fruites han apujat el seu preu un 9,3% | CatalunyaDiari.cat

 

La carn i el peix tampoc se'n lliuren, ja que el seu preu va créixer un 3,1% i un 3,6% respectivament. Aquesta pujada però no ha afectat al peix, que ha vist augmentat el seu consum, sobretot per l'alternativa més barata que suposen els congelats, menys freqüents que en el cas de la carn.

  • També pots llegir: Qui fabrica la marca blanca de la llet i l'oli de DIA?

Comentaris

envia el comentari