Foto d'un llit amb llençols blancs

El màxim de dies que pots estar sense canviar la roba de llit, segons els experts

Coneix quins són els teixits que has de rentar més sovint

A tots ens agrada estrenar coses i segurament molts coincidirem que la roba n'és una. No hi ha millor sensació que posar-te aquesta camisa neta o anar-te'n a dormir olorant els llençols acabats de posar al llit… Oi?

Doncs les peces de roba i els teixits són, precisament, una de les coses que més hauríem de cuidar. Moltes persones no saben amb quina freqüència haurien de canviar la roba del llit. Mai t'has plantejat cada quant la canvies tu?

Això és el que has de fer per mantenir una bona higiene al teu llit

Moltes vegades solem parar atenció a la roba amb què solem vestir, i davant la més mínima taca que puguem detectar… anirà directa a la rentadora! Això és obvi quan parlem de les nostres peces, però també ho hauria de ser amb la roba de llit.

Si ens parem a pensar-ho detingudament, cada dia de la nostra vida estem canviant-nos de roba. Fins i tot, potser hi ha ocasions en què arribem a fer-ho moltes vegades en un sol dia. Ara bé, quan ens referim a determinades peces… és gairebé totalment probable que no passi el mateix. Et sona quan parlem de llençols, tovalloles i fins i tot pijames? Doncs bé, a aquesta roba també cal prestar-hi atenció.

Potser mai no t'ho has plantejat d'aquesta manera, però aquestes tres darreres peces són les que més solem utilitzar. De fet, totes poden arribar a passar molt més temps en contacte amb la nostra pell que qualsevol altra.

De vegades, ens poden sorgir dubtes sobre com rentar correctament les peces de roba o la roba de llit
Cal rentar la roba de llit assíduament. | Getty Images

Estem en contacte amb aquestes peces cada dia

Per aquesta raó, també mereixen guanyar-se una rentada de tant en tant. Però compte, perquè aquí poden sorgir milers de dubtes. Per exemple, una de les més comunes és saber cada quant hem de canviar els llençols del llit.

Si tenim en compte la quantitat de temps que hi passem, ens adonarem que probablement no els estem rentant tant com ho hauríem de fer. Cada nit les fem servir per tapar-nos i és molt habitual que entrin en contacte amb la suor que produïm. Concretament, hi ha estudis que afirmen que podem arribar a perdre fins a 30 mil·lilitres d'aigua cada hora a través de la transpiració mentre dormim. I això a l'hivern, perquè a l'estiu… pot augmentar!

Per aquesta raó, els experts assenyalen que l'ideal seria canviar i rentar els nostres llençols cada setmana. Això, evidentment, s'hauria de fer en condicions normals, perquè quan estem malalts les hauríem de canviar molt més sovint.

Imatge d'una rentadora
Els llençols gairebé sempre estan en contacte amb la nostra pell, per això hem de rentar-los sovint. | Canva

I què passa amb el pijama i les tovalloles?

A tots ens agrada tenir casa nostra en perfectes condicions, sobretot si sabem amb antelació que esperem alguna visita. Per això, en aquests casos decidim posar a punt el nostre conjunt de llençols més nou, així com col·locar noves tovalloles també.

No obstant això, lluny de la realitat, això no s'hauria de cenyir a ser un assumpte purament estètic. Mantenir les peces de la nostra llar en òptimes condicions és una cosa que va més enllà, ja que fins i tot pot repercutir en la nostra salut. Per exemple, si triguem temps a canviar o rentar els llençols i/o tovalloles, és molt probable que s'arribin a acumular bacteris i àcars. A més, tot això pot derivar en infeccions i alteracions que podrien afectar la nostra pell.

Pel que fa al pijama i les tovalloles, en aquest cas, els experts els recomanen canviar cada tres o quatre dies. Hem de tenir present que són dues peces que estan en contacte amb la nostra pell cada dia i, per tant, les hauríem de rentar més. D'altra banda, aquelles persones que no utilitzin pijama, haurien d'aplicar el mateix consell sobre els llençols, ja que, com que no porten cap peça a sobre, seguiríem en contacte directe amb ells.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp