Imatge d'una persona repostant

Repsol i Cepsa ja van avisar: el canvi de preu que arribarà a totes les gasolineres

Els conductors hauran de fer front a una important pujada en el preu de la benzina i el dièsel

Repsol i Cepsa ja fa temps que ho adverteixen. En qüestió de poc temps s'espera un canvi important en el preu dels combustibles. I com sol ser habitual en aquests casos, els conductors solen ser els principals damnificats.

Tot fa indicar que tant el dièsel com la benzina tornaran a arribar als dos euros el litre. Unes xifres que es van donar l'estiu passat i que van obligar l'Estat a intervenir amb l'ampliació de les bonificacions.

En qualsevol cas, l'encariment a l'hora de proveir obeeix a una mesura imposada per la Unió Europea. Dins del paquet de sancions aplicat a Rússia inclouen la prohibició d'importar petroli i derivats des d'aquest país.

Si a això se li uneix el final del descompte de vint cèntims que va engegar el Govern, la situació comença a resultar preocupant. El més previsible és que els ciutadans comencin a notar en qüestió de setmanes aquest increment en els preus de les benzineres.

Moltes empreses com Repsol, Cepsa o BP intenten oferir bonificacions als seus clients a través dels programes de fidelització. En general, aquestes rebaixes ronden entre els deu i els vint cèntims, però continuen sent insuficients. A més, la majoria dels conductors no solen fer ús d'aquest tipus de campanyes.

Avís de Repsol i Cepsa

Els responsables de Repsol i Cepsa van mantenir fa un parell de setmanes una trobada amb el president del Govern. Li van traslladar a Pedro Sánchez la seva preocupació pel que passarà a partir d'ara. El preu dels carburants patirà un important increment de manera imminent.

El motiu d'aquesta actuació es troba en les restriccions imposades per part de la Unió Europea. No permeten que s'importi derivats de petroli des de Rússia. La mesura va entrar en funcionament el passat cinc de febrer. De moment, això no s'ha deixat notar a les estacions de servei catalanes. Sospiten que el veritable problema es produeixi a partir de l'abril.

Les principals empreses del sector s'han proveït d'elevades quantitats de combustible rus durant els darrers mesos. Eren conscients que es produiria un veto en aquest començament d'any.

En principi, els preus es mantindrien estables durant el febrer i bona part del març. És possible que hi hagi alguna lleugera pujada en aquest període, però sense ser tampoc gaire destacada.

Quan s'esgotin les reserves de carburant, Repsol i Cepsa hauran d'acudir a altres mercats a la recerca d'aquest material. Ho hauran de pagar a un preu més alt pel fet que hi haurà molt poca oferta i la demanda serà molt elevada. Per tant, les benzineres ja estan advertint els conductors de tot el que ha d'arribar.

Cepsa
S'espera un repunt dels preus a partir del mes d'abril. | Europa Press

Si no hi ha remei, aquesta Setmana Santa haurem de pagar molt més per la benzina. El que podria empènyer moltes famílies a quedar-se a casa.

El preu dels carburants continua disparat

El preu dels combustibles continua sent molt alt si ho comparem amb el registrat fa uns mesos. Actualment, com recull el Butlletí Petroler de la Unió Europea, el dièsel arriba als 1,70 euros per litre. Per la seva banda, la benzina sense plom 95 arriba als 1,66 euros.

Omplir el dipòsit de cinquanta litres d'un vehicle de gasoil ens costarà vuitanta-cinc euros, davant dels vuitanta-tres d'un de benzina. Però a partir de l'abril la situació patirà un canvi radical.

És més que previsible que arribi als cent euros. Queda per veure quines mesures adopta l'Executiu en aquest sentit. No li va tancar mai les portes a recuperar l'ajuda dels vint cèntims per litre.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp