Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'oli d'oliva verge extra

Per menys de 8 euros: els 10 millors olis d'oliva verge extra que pots comprar

L'oli d'oliva verge extra és una opció ideal per consumir i cuinar. Et revelem les opcions més econòmiques (i millors) del moment

L'oli d'oliva verge extra és un tipus d'oli d'oliva obtingut de les primeres premses d'olives fresques sense tractar químicament. Es considera de 'qualitat superior' pel seu sabor intens i per les seves propietats nutricionals úniques. Aquestes són les millors opcions que pots trobar per menys de 8 euros.

No hi ha dubte: l' oli d'oliva verge extra és considerat un dels millors olis que existeixen. No només és així a l'hora de menjar, sinó també per cuinar, gràcies a la seva riquesa nutritiva, ja que és molt ric en greixos saludables.

A la cuina, per exemple, es converteix en un ingredient tremendament versàtil. De fet,es pot fer servir per a amanir, per a coccions, per a fregits i per a elaborar pa. En el cas dels fregits, és ideal perquè és més saludable.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

És important, però, tenir en compte que l'oli d'oliva verge extra és més car que altres tipus d'oli d'oliva i que el seu sabor intens pot ser massa fort per a alguns gustos. Per això, és ideal saber quines opcions poden ser les més econòmiques. Pren-ne nota.

Aquests són els millors olis d'oliva verge extra per menys de 8 euros

Recentment, s'han publicat la guia EVOOLEUM, ideal per descobrir alguns dels millors olis d'oliva verge extra que trobes per menys de 10 euros. Per menys de 8 euros, també en podem conèixer els més interessants.

  1. Virgen del Voto, de Verge del Voto, SL (Còrdova). Varietat picual: 3,30 €
  2. García de la Cruz Ecológico, d'Aceites García de la Cruz (Toledo). Varietats cornicabra, picual i arbequina: 3,68 €
  3. Molino del Genil Picual, de Molino del Genil SL (Sevilla). Varietat picual: 4,83 €
  4. Alma Oliva Bio, d'Almazaras de la Subbética (Còrdova). Varietats picuda, picual i hojiblanca: 6,50 €
  5. Prólogo Picual, de Jaencoop, SCA (Jaén). Varietat picual: 6,50 €
  6. El Hezanar Selección Temprana, de Ntra. Sra. de la Consolación, SCA (Còrdova). V. hojiblanca: 6,69 €
  7. Sierra Prieta Picual i Cornicabra, de SCO Valdepeñas, COLIVAL (Ciutat Real). V. picual i cornicabra: 7 €
  8. La Maja Edición Especial Arbosana, d'Agrícola La Maja, SL (Navarra). Varietat arbosana: 7,63 €
  9. Nevadillo Negro Temprano, d'Aceites Prieto Reina, SL (Còrdova). Varietat 'nevadillo negro': 7,95 €
  10. Ecoleus, d'Almazara Riojana, SL (La Rioja). Varietat arbequina: 8 €
Imatge d'un got d'oli d'oliva
L'oli d'oliva verge extra sempre és la millor opció | PIXABAY

Com es pot saber que un oli d'oliva verge extra és de qualitat?

Hi ha diversos factors que et poden ajudar a determinar si un oli d'oliva és de qualitat. Evidentment, l'etiquetatge és el més important: busca olis etiquetats com a 'oli d'oliva verge extra', que són els de millor qualitat.

Aquests olis són obtinguts de les primeres pressions d'olives fresques sense tractar químicament.Veure el color també és molt útil. Un oli d'oliva de qualitat sol tenir un color verd intens i uniforme, cosa que indica que prové d'olives fresques.

De la mateixa manera, també hauria de tenir un sabor fort i distintiu, amb un gust de fulles verdes i un toc d'amargor i picor a la gola. El seu preués un altre element essencial. L'oli d'oliva de qualitat és unproductecostós a causa de la bona qualitat de les seves olives i el procés de producció més complex. Per tant, com més car, de més qualitat serà.

Finalment, no ens hem d'oblidar del més essencial: intentar trobar olis que hagin estat certificats per organitzacions reconegudes, com ara la Denominació d'Origen o la Designació de Qualitat Superior .