Cartell Mercadona

Mercadona s'alia amb Repsol i Iberdrola i anuncia una gran novetat en les seves tendes

Els clients de Mercadona aviat notaran les novetats a les botigues

Mercadona vaticina nous canvis als seus establiments. La cadena de Juan Roig aviat incorporarà una novetat molt notòria a les seves botigues, a conseqüència d'una aliança amb Repsol i Iberdrola.

Per fer-ho possible, Mercadona ha invertit una quantitat de 21 milions d'euros, tots destinats a oferir un nou servei que millori l'experiència dels seus clients. De moment, alguns usuaris ja es poden beneficiar d'aquesta novetat que aposta pels vehicles elèctrics.

La cadena de supermercats aposta pels vehicles elèctrics

Mercadona, amb la intenció de facilitar la inclusió de tots els vehicles, ha invertit una important quantitat de diners per poder implantar punts de recàrrega semi-ràpida als seus pàrquings.

I tot i que encara se'n desconeix la quantitat, es calcula que podria arribar als 5.000 punts. D'aquesta manera, la cadena es posicionaria com una de les xarxes privades de recàrrega més grans, tant a Espanya com al sud d'Europa.

Tot i que és cert que la companyia ja compta amb uns 2.000, 100 ja s'han actualitzat amb un nou servei millorat que s'adapta a les necessitats dels seus clients. Així, s'espera que aquests canvis s'ampliïn, progressivament, fins a arribar a tots els seus establiments.

Foto d'un pàrquing de Mercadona amb servei de càrrega per vehicles elèctrics.
A partir d'ara, els clients amb vehicles elèctrics podran recarregar els seus cotxes. | Mercadona
 

Aquesta millora pertany al seu Nou Model de Botiga Eficient Implantant, on es planteja que totes les seves botigues amb pàrquing comptin amb aquest servei. Això sí, l'objectiu té una data estimada, per la qual cosa encara haurem d'esperar fins al 2024 per veure'l complet totalment.

D'aquesta manera, les botigues gaudiran de punts de recàrrega amb una velocitat fins a 6 vegades més gran que l'anterior. Mentre abans s'establia als 3,7 kW, ara abastarà una potència de fins a 22 kW.

La col·laboració amb Iberdrola i Repsol ha estat clau

Per aconseguir-ho, ha estat essencial establir un acord amb Iberdrola i Repsol, les companyies que duran a terme diverses funcions. Entre aquestes, la gestió del servei i l'atenció al client.

Com ha declarat Ángela Clemente López, la responsable d'aquest servei: «Estem creant una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics de qualitat, que contribueix a fomentar l'ús del vehicle elèctric i descarbonitzar el transport privat a tot el país, no només a les grans ciutats».

Foto d'un cotxe elèctric en un punt de recàrrega del pàrquing de Mercadona.
Per fer-ho possible, col·labora amb Iberdrola i Repsol. | Mercadona
 

En aquesta línia, afirma que els conductors de vehicles elèctrics estalviaran pel que fa al cost per trajecte realitzat, tenint en compte l'equivalència amb el tradicional.

Així mateix, han aclarit que els clients que recarreguin el seu vehicle mentre efectuen les seves compres podran fer totes les gestions pertinents a la recàrrega mitjançant alguna de les aplicacions de què disposen Iberdrola o Repsol.

Aquestes són Recàrrega Pública Iberdrola i Waylet de Repsol, en què serà possible pagar l'ús dels punts que la mateixa pàgina detecti com a més propers i disponibles.

Una de les seves màximes és la transició energètica

Mercadona, implantant aquest tipus de servei a les seves botigues, permetrà acostar-se a la transició energètica anhelada que duu a terme des de fa uns anys. I és que, com han declarat diverses vegades, busquen que els seus establiments comptin amb energies renovables i mesures que els permetin estalviar pel que fa al seu ús energètic.

Així, la cadena valenciana demostra, una vegada més, el seu compromís amb el medi ambient i l'empremta de la sostenibilitat sobre el planeta.

La directora Global d'Smart Mobility d'Iberdrola assenyalava que és una gran notícia per «aconseguir la descarbonització de l'economia a través de la mobilitat elèctrica». Repsol, pel seu compte, també afegia que: «Aquesta aliança amb Mercadona és un pas més de l'aposta de Repsol per la mobilitat elèctrica a Espanya».

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp