Una escultura i un jardí davant del Mercadona

Avís de Mercadona als seus clients: la targeta que no accepta als seus supermercats

Els clients no poden pagar les seves compres amb totes les targetes existents

Des de fa uns anys, el pagament amb targetes de crèdit ha patit un important augment i ha deixat enrere el pagament amb efectiu. Sobretot, entre la població més jove, ja que els darrers estudis avalen la tendència en alça en aquest mètode a l'hora de pagar dins d'aquest sector.

Tot i això, no és un pagament que es pugui exercir amb total llibertat, o almenys no en la majoria de supermercats, com passa a Mercadona. Així mateix ho aclareix la cadena valenciana, que ha informat quin tipus de targeta no accepta a cap dels seus establiments.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!

Mercadona té vetat el pagament amb certes targetes

Com aclareix Mercadona a la seva pàgina web, no tots els pagaments amb targeta estan contemplats a les seves botigues. Sense importar quant ascendeixi la compra, els clients només poden pagar amb targetes que portin el símbol Visa, MasterCard o Maestro.

Per tant, totes aquelles que no els continguin, no podran ser utilitzades com a mètode de pagament. Així, també en queden excloses les American Express. Així mateix, han aclarit que no accepten cap pagament mitjançant targetes Ticket Restaurante o Cheque Gourmet, ja que l'ús només està permès en establiments d'hostaleria.

Targetes
Mercadona només accepta targetes amb símbols de Visa, Mastercard o Maestro| Getty Images

Però, per si no n'hi hagués prou, tampoc accepten cap mena de descompte o val de descompte. D'aquesta manera, es recomana que, en cas de posseir-ne un, consultar quins altres supermercats si contemplen l'opció de validar-los.

Pel que fa a les targetes que hi puguin haver, també han assenyalat que no disposen de targetes regal, per la qual cosa no es poden ni obtenir ni pagar amb elles. I el mateix passa amb les targetes de la companyia o les que acumulen punts, ja que no existeixen, com sí que ho fan en altres supermercats com Carrefour o Consum.

I què passa si vull pagar amb algun dispositiu mòbil?

En cas que no tinguis la teva targeta de crèdit o dèbit a mà, és força comú optar per pagar amb el teu telèfon mòbil o amb un rellotge intel·ligent. Per això, la cadena valenciana ha aclarit que aquest tipus de pagament és viable sempre que Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay i altres Wallets de bancs estiguin associades a Visa, Maestro o MasterCard.

Això sí, que puguis pagar amb aquests dispositius, no vol dir que ho puguis fer amb altres aplicacions estil PayPal o Bizum. Per això, hauràs d'optar pel mètode anterior o pagar amb efectiu.

Foto d'una persona fent servir el telèfon mòbil.
Els clients poden pagar amb el mòbil sempre que compti amb les targetes vàlides | Getty Images

Més informació rellevant sobre Mercadona i les compres als seus establiments

Si en comptes de pagar amb targeta, prefereixes fer-ho amb diners en efectiu, hauràs de saber que existeix un 'límit' per fer-ho. Com ha aclarit Mercadona: «Per llei, no podem acceptar pagaments en efectiu de més de 999.99 €. Si l'import de la teva compra és superior, pots pagar fins a aquesta quantitat en efectiu i la resta de la compra amb targeta».

D'altra banda, pel que fa a aquest límit, cal destacar que és una mesura que la majoria de supermercats han implementat als seus establiments. Cosa que és deguda al fet que, segons la Llei 11/2021, cal aplicar un límit, amb intenció d'establir normes contra les pràctiques d'elusió i frau fiscal.

Així que, si vols pagar en efectiu, només hauràs de recordar que a cada pagament només accepten 50 monedes, les quals poden ser iguals o diferents entre si i poden ser commemoratives, sempre que pertanyin al Banc d'Espanya. 

També, informen sobre que Mercadona no organitza promocions o sorteigs, per la qual cosa aconsellen no cedir dades bancàries i/o personals, ja que ells mai te'ls sol·licitaran. Com ha passat des de fa un temps, alguns ciberdelinqüents promocionen estafes sota el nom de la cadena, aconseguint així una xarxa més gran de víctimes.