Imatge d'arxiu d'un ròtul de la cadena de supermercats Mercadona

Mercadona aposta per les càpsules de cafè compatibles

La cadena valenciana llança cinc noves versions de càpsules de cafè de marca blanca compatibles amb Dolce Gusto, Phillips o Nespresso

El nou propòsit de Marcadona és el d’atreure els amants del cafè, i és que acaba de llançar al mercat versions compatibles de marca blanca per cafeteres de càpsules Nespresso,  Dolce Gusto i Phillips. Tanmateix, segons ha avançat ‘La Coctelera’, la cadena valenciana ha decidit llançar cinc nous sabors de marca blanca per les cafeteres Dolce Gusto, incrementant la seva competència amb Nestlé.

  • Més informació d’interès: La nova estratègia de Mercadona amb les seves marques pròpies

Les càpsules són compatibles amb Dolce Gusto

Mercadona s’ha convertit en un competidor directe amb Nestléa Espanya, i és que ambdues empreses lluiten per liderar la venda de càpsules de cafè. La cadena valenciana oferia càpsules compatibles amb cafeteres Nespresso i Dolce Gusto, aquesta última amb tres varietats de sabor: suau, fort i extrafort. Ara, Mercadona ha decidit llançar cinc noves varietats, que són tallat, tallat descafeïnat, cafè amb llet, cafè amb llet descafeïnat i ristretto Napoli.

El que diferència aquestes càpsules de les compatibles amb Nespresso és que les compatibles amb Dolce Gusto no estan firmades sota el nom Hacendado, la marca insígnia del Mercadona, sinó que no tenen cap mena de marca. A més, s’adverteix en l’embolcall que les càpsules no tenen cap mena de relació amb Nestlé.

Competència directa amb Nestlé

Tot i això, la diferència de preu entre les càpsules de Mercadona i les de Nestlé no és substancial. Mentre que una caixa de 16 unitats Dolce Gusto de Nestlé costa 4,25 euros, una bossa de 16 unitats de marca blanca té un preu de 3,40, una diferència de 85 cèntims per paquet

Cápsulas de café de Mercadona marca blanca
Les cinc noves varietats de càpsules de cafè compatibles amb Dolce Gusto no tenen cap mena de marca | Economía Digital

El punt que pot fer trontollar a Nestlé respecte a la marca blanca, així mateix, és el sabor. Tot i que les noves varietats de Mercadona fa poc temps que estan disponibles, els usuaris ja han donat el vistiplau per les xarxes socials, mentre que altres defensen la qualitat del sabor de Dolce Gusto.

Com ja ha succeït amb les marques blanques per les cafeteres Nespresso, és molt probable que aquestes cinc noves varietats tinguin un impacte negatiu a les càpsules de cafè de marca Dolce Gusto a Espanya. D’ençà que l’Oficina Europea de Patents (OEP) va concloure que la venda de càpsules compatibles no violava la patent de Nestlé, la multinacional suïssa ha vist caure les seves vendes durant els últims anys en quasi un 5%.

  • També et pot interessar: Els supermercats que menys plàstic fan servir: Eroski, Aldi i Mercadona