Treballador de Mercadona en un supermercat de Barcelona

Mercadona ho ha tornat a fer: reparteix centenars de milions entre els treballadors

Aquesta iniciativa pionera de compartir els beneficis amb els qui realment els generen es va implantar fa més de 20 anys

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda  online, ha decidit compartir 409 milions d'euros en primes el 2020 amb les més  de 90.000 persones que formen la plantilla. En concret, són 366 milions en  concepte de prima per objectius, que l’empresa ha repartit avui, 1 de març, als  quals s’han de sumar els 43 milions que el mes d'abril del 2020 també van rebre  els empleats en reconeixement del compromís i l’esforç extraordinari demostrat  durant els inicis de la crisi sanitària que s’està vivint.  

Durant l'any 2020 Mercadona va aconseguir «la millor gestió de la seva història»

Per Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions  Externes de Mercadona, «en un any com el 2020, tan complex de gestionar,  la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seva història. Garantir  l'obertura tots els dies dels més de 1.600 supermercats a Espanya i  Portugal no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i  cadascuna de les treballadores i treballadors que formem Mercadona,  sense el seu compromís per preparar i servir les botigues, o per lliurar les  comandes online en els moments tan difícils que estem vivint. Per mi i per  tot el Comitè de Direcció, és un motiu d'orgull haver tingut l'oportunitat de  comprovar que, en els moments excepcionals, és quan sorgeixen les  persones excepcionals com les qui componen aquesta plantilla que, amb  els seus fets, s'han convertit en un exemple per a la societat».  

La decisió de compartir amb tot el personal el benefici generat es va implantar  en un dia com avui, fa més de 20 anys, el 2001. Des d’aleshores, Mercadona ha  repartit més de 4.200 milions d'euros, xifra que reflecteix el seu compromís amb  el creixement compartit i el reconeixement de la feina i l'esforç del conjunt de la  plantilla. De fet, qualsevol treballadora o treballador, des del primer any i en el  cas d’assolir les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici, cobra una  mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se  superen els cinc anys d'antiguitat. Gràcies a això, el sou del personal base  ascendeix a aproximadament 1.800 euros nets al mes de mitjana, amb les  pagues extra i la prima per objectius ja incloses. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Mesures per protegir la salut i la seguretat dels treballadors  

Des del moment en què es va declarar l'estat d'alarma fins ara, Mercadona ha  destinat més de 200 milions d'euros a protegir, reforçar i garantir la seguretat i la  salut dels clients, els empleats i els proveïdors, fent de les seves instal·lacions  un lloc segur. Aquesta despesa extraordinària s’ha adreçat principalment a  l'adquisició d'equips de protecció individual; a la desinfecció, la neteja i  l’adequació de mesures de seguretat a les botigues, els blocs logístics, els ‘ruscs’  (que és com la cadena anomena internament els magatzems dedicats  exclusivament a gestionar i preparar les comandes online) i les oficines, i al reforç  dels serveis mèdics propis, entre d'altres.  

Una política de Recursos Humans pionera en el sector  

Mercadona fa anys que impulsa una política de Recursos Humans pionera en el  sector, que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal  i professional dels qui componen la plantilla. En aquest sentit, l'agost del 2020 va  aprovar la jornada laboral de 5 dies per al personal dels supermercats, una fita  per a la companyia i per al sector que contribueix a millorar les mesures de  conciliació laboral i familiar, ja que permet descansar 2 dies complets a la  setmana i gaudir de 8 caps de setmana llargs a l'any.  

Amb aquesta mesura, la cadena de supermercats reforça el seu compromís amb  la posada en marxa d'iniciatives pioneres de conciliació laboral i familiar, que  porta a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de  convertir en fixa tota la plantilla, i va instaurar així una forta aposta per l'ocupació  estable i de qualitat.