Mercadona compra a Catalunya una de les fruites més dolces i saboroses

Es tracta d'un aliment que aporta una gran quantitat de beneficis

Exterior d'un supermercat Mercadona
Mercadona preveu comprar 850 tones de figues | Catalunya Diari

Mercadona preveu comprar, aproximadament, 850 tones de figues d'origen nacional durant la campanya de 2020. Segons ha explicat la cadena en una nota de premsa, l'aposta de Mercadona pels productes frescos i les fruites i verdures de proximitat, ha fet possible que es tingui previst comprar aquesta quantitat de figues.

Aquestes 850 tones que Mercadona preveu comprar suposen un 30% més que el 2019, quan la companyia va comprar-ne, aproximadament, un total de 650 tones. Mercadona col·labora amb 10 proveïdors locals, part dels quals s'ubiquen a Catalunya. En el cas del territori català, destaquen els proveïdors Ecofigs, Vimofigs i Central Dica, als quals Mercadona té previst comprar 489 tones de figues el 2020.

Altres proveïdors estan situats a la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i Canàries, per tal d'abastir la figa nacional que es troba en les més de 1.600 botigues que té a tot el país.

Aquest producte, que és molt ric en fibra i minerals essencials, forma part de la secció de 'Fruita i Verdura' de Mercadona, i es pot trobar als establiments durant els mesos de juliol i agost.

Els beneficis de la figa

Com ja us hem esmentat, les figues tenen molta fibra i són una font de minerals essencials, com podrien ser el magnesi, el manganès, el calci, el coure i el potassi. A més, també té vitamines com la K i la B6.

Segons explica el portal 'Aliments saludables', una mitja tassa de figues fresques aporta més calci que mitja tassa de llet. Per la seva banda, una sola figa seca pot tenir la mateixa quantitat de calci que un ou, ja que el valor nutricional d'aquest producte augmenta quan estan secs.

Entre altres beneficis, les figues proporcionen una gran quantitat sana de fibra dietètica, que ajuda a que el nostre sistema estigui regulat i puguem controlar el pes. A més, en alguns països també s'utilitza la figa com a medicina tradicional.

Mercadona, compromesa amb els productes d'origen nacional

Segons explica la cadena a la nota de premsa, el 2019 les compres de Mercadona a Espanya van arribar a un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies a diferents acords comercials de la companyia valenciana amb el sector primari, pot col·laborar amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders.

A part, Mercadona també dóna suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que respon sota el nom de 'Fruites i Verdures de temporada'. D'altra banda, Mercadona també defensa les pràctiques comercials justes, i des de fa anys està lligada a el Codi de Bones Pràctiques Mercantils a la Contractació Alimentària.

Aquest acord, que és voluntari, suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, i s'emmarca en la Llei de Mesures per a Millorar el Funcionament de la Cadena Alimentària, impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), que col·labora amb diverses associacions de la cadena agroalimentària nacional.

Les receptes amb figues inunden les xarxes

Mercadona ens ha proposat, a través de les seves xarxes socials, provar la figa amb una torrada amb base de mató, acompanyat de mel i llavors. Per llepar-se els dits! A més, hem pogut veure a les xarxes que la figa és el producte estrella durant aquests mesos d'estiu.

Des de pastissos fins a esmorzars; receptes fàcils o més complicades; la figa com a aliment principal o com a acompanyament... Hi ha receptes per a tots els gustos. Si encara no has experimentat a la cuina amb aquest producte que té tants beneficis, a què esperes?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de JSM (@pepepapeo) el


Comentaris

envia el comentari