Mercadona estrena jornada laboral des d'avui mateix a tots els seus supermercats

La cadena valenciana és un referent al sector de el comerç

Imatge d'arxiu d'un supermercat de Mercadona
Mercadona es converteix pionera en el sector amb la seva nova jornada laboral | Newtral

Mercadona ha implantat, aquest dilluns 3 d'agost, una nova jornada laboral per als seus treballadors. Fa unes setmanes, la cadena valenciana va explicar que aquest dia s'implementaria aquesta jornada laboral, després d'haver-ho provat en un total de 31 supermercats. Aquest nou horari '5+2' permetrà que els empleats i empleades puguin treballar cinc dies a la setmana, gaudint de dos dies lliures per descansar.

Per la seva banda, Mercadona es converteix en una empresa pionera en el sector en oferir als seus treballadors vuit caps de setmana llargs a l'any. És a dir: dissabte, diumenge i dilluns de descans. Així, el que pretén la cadena valenciana és que el seu compromís amb l'ocupació de qualitat es vegi reforçat.

I és que Mercadona compta, des de fa més de 25 anys, amb mesures que l'han convertit en pionera del sector, des que va decidir començar a convertir en treballadors fixos a la seva plantilla.
 

Referent al sector del comerç

Mercadona va explicar fa unes setmanes, a través d'una nota de premsa, que l'empresa ha signat amb el Comitè Intercentro d'Empresa, format pels sindicats Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO). Aquesta jornada laboral, a més de reforçar el compromís de Mercadona amb l'ocupació estable i de qualitat, també reforça el de les mesures de conciliació laboral i familiar.

Aquesta proposta neix, tant del compromís de Mercadona amb la creació de valor per a la seva plantilla, com de la tasca d'impuls que es realitza des de l'Observatori, la qual permet que s'estudiïn propostes com la de la nova jornada laboral, per així implementar-les.

Model de Qualitat Total, amb la participació dels treballadors

Ruth García, directora de Relacions Laborals de Mercadona, ha explicat que aquestes mesures es poden implementar gràcies al Model de Qualitat Total, on els empleats i representants sindicals poden aportar el seu punt de vista perquè les condicions millorin.

Ruth també ressalta que les persones que formen Mercadona són «les que contribueixen al fet que continuem avançant per estar a l'avantguarda i ser pionera en aspectes laborals i socials».

«Des de la Unió General de Treballadors valorem positivament l'acord de modificació substancial de condicions de treball que avui rubriquem i que s'ha revelat, des del primer moment, com un referent en el sector de comerç i en concret en el sector supermercats» explicava Ana Micó, secretària del Sindicat Sectorial de Comerç de la Fe SMC d'UGT.

A la nota de premsa de Mercadona, Ruth García també explicava que la jornada laboral '5+2' és un gran pas — i molt important — per avançar cap a unes condicions laboralsòptimes.


Comentaris

envia el comentari