YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mercadona marca un rècord de donacions a Catalunya durant l'any de la pandèmia

La companyia valenciana ha incrementat les seves donacions en aquests moments de crisi

Responsables de la Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació feta avui, 4 de gener
Mercadona ha superat el seu rècord de donacions en aquest any marcat per la crisi | Mercadona

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu compromís solidari amb Catalunya durant el 2020 incrementant les donacions, a conseqüència de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, fins els més de 3 milions de quilos d’aliments i articles d’higiene personal, el que representa doblar la xifra respecte del 2019, any en què va lliurar 1.478.000 quilos.

Les donacions s’han dut a terme a 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes.

Totes les botigues de Mercadona a Catalunya col·laboren en les donacions

A més, cal afegir que durant el 2020 Mercadona ha anat ampliant progressivament el número de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda però si per al consum i, des del passat més de setembre, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250. De les 3.036 tones donades, 1.752 s’han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 689 entre les tarragonines, i 356 i 239 han anat a les comarques de Girona i de Lleida respectivament.

Pel que fa als productes, la cadena ha entregat aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres; també articles d’higiene personal, entre els que destaquen xampús, gels i desodorants, així com parament infantil: xumets, mossegadors, biberons i tetines per a nadons.

Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya» i ha assenyalat que «Mercadona respon així a la crida feta per les entitats i reforça les donacions amb l’objectiu d’ajudar a palꞏliar, en la mesura del possible, les demandes dels colꞏlectius més necessitats en un any especialment complicat com ha estat el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social».

Mercadona dóna més de 21.000 litres de llet a la Creu Roja

En aquest sentit, la companyia també ha fet efectiva avui l’entrega de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja a Catalunya. Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep d’ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Com a part d’aquest pla colꞏlabora amb més de 240 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu d’Espanya i Portugal als quals dóna aliments diàriament.

Igualment, colꞏlabora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intelꞏlectual.


Comentaris

envia el comentari