Mercadona entregant productes de primera necessitat a la Creu Roja de Catalunya

La nova gran donació de Mercadona a Catalunya que milers de famílies agrairan

En el que portem d’any, la companyia ha lliurat 996.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva avui l’entrega de 27.300 unitats de llentia cuita (el que equival a 15.500 quilos) a la Creu Roja a Catalunya. La nova donació feta avui a la Creu Roja forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya com a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l’1 de gener i fins avui, ha lliurat 996.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant el 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el número de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda però si per al consum i, des del més de setembre passat, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250.

Mercadona ja ha realitzat diverses donacions des de l’inici de l’any

El 4 de gener, Mercadona ja va fer efectiu un primer lliurament de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja. En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït «el suport continuat que Mercadona està donant a l’organització humanitària a l’hora de fer front als efectes socials de la pandèmia generada per la Covid-19» i ha posat de manifest que «el suport humanitari que la Creu Roja ha prestat a més de 400.000 persones durant aquest any passat i fins avui no hauria estat possible sense establir aliances amb empreses com Mercadona».

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya
Mercadona continua donant productes de primera necessitat a diverses entitats catalanes | Mercadona

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya» i ha assenyalat que «en el que portem d’any ja hem donat 996.000 quilos d’aliments, xifra que equival a gairebé un 33% del total de les donacions fetes durant el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades».