Tres hamburgueses damunt d'una taula de fusta

Les 5 millors hamburgueses del súper, segons l'OCU

Basant-se en criteris d'higiene, qualitat i etiquetatge, els experts de l'OCU han analitzat i comparat 16 hamburgueses


Les hamburgueses hi són a la majoria dels rebosts, més que res perquè són una proposta ràpida i senzilla quan disposem de poc temps per cuinar. Però no totes les hamburgueses són carn fresca al 100%. De fet, la majoria de les que trobem en els supermercats estan fetes de preparats de carn.

Això vol dir que, en realitat, són una barreja de carn picada amb altres ingredients, on destaquen principalment els condiments i altres additius alimentaris, a més de conservants. Per aquest motiu, podem trobar importants variacions de qualitat entre una marca i una altra d'hamburgueses, i per veure quines hamburgueses són les millors, els experts de l'OCU han analitzat els següents paràmetres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Què ha analitzat l'OCU de les hamburgueses

El primer que s'ha tingut en compte en els laboratoris ha estat la relació entre col·lagen i proteïna. A més quantitat de col·lagen present a l'hamburguesa, menor qualitat de la carn, ja que és prova que procedeix de carn picada.

Una altra de les substàncies que es mesuren és el calci, que és un element fonamental perquè una hamburguesa sigui apta per al consum o no. Això és així, perquè hi ha uns valors màxims de calci establerts per a la carn per motius de seguretat alimentària.


Finalment, un altre dels aspectes fonamentals que es tenen en compte per mesurar la qualitat d'una hamburguesa, és si tota la carn que la compon procedeix del boví. I és que, en algunes ocasions, barregen carn de vacuna amb carn de cavall.

A més, per descomptat, s'analitzen la quantitat de greix, hidrats de carboni, proteïnes i sal presents en cada producte. D'aquesta manera poden realitzar un rànquing de les 5 millors hamburgueses del mercat.

Quines són les 5 millors hamburgueses del súper?

Per ordre de qualitat, et mostrem a continuació les 5 millors hamburgueses segons l'OCU, i és una bona guia perquè quan vagis a comprar no et donin gat per llebre.

1. Hamburguesa 'Nostra Ternera Selección'

La primera opció en la llista la comercialitza 'Hipercor' en un paquet de dues unitats de 300 grams de pes i 6,5 euros. La composició és vedella 97%, i està lliure de gluten. També conté espècies i hortalisses deshidratades, el que li dona un sabor exquisit.

2. 'Burger Meat El Encinar de Humienta'

En segon lloc, hi ha el 'pack' d'hamburgueses de boví d'Extremadura que ens porta Carrefour, amb dues unitats i 180 grams, costa 2,95 euros i està preparada sense gluten ni lactosa pels millors ramaders extremenys.


3. Hamburguesa de 'Vacuno Joven La Finca'

La safata porta dues unitats i pesa 320 grams, sense gluten i sense lactosa. La pots comprar a 'El Corte Inglés' per 4,95 euros. Per a la seva elaboració es fa servir un 84% de carn de vedella, a més de cereals i hortalisses. Una composició amb força percentatge de carn real, a bon preu.

4. 'Burger' de boví gruixuda

En aquesta ocasió és Mercadona qui ofereix aquest 'pack' de dues hamburgueses, 360 grams en total, per 3 euros la unitat. Està composta per un 82% de carn de boví, cereals i fibres vegetals, també d'origen espanyol.

5. 'Roler' estil americà

Aquesta hamburguesa de boví d'Alcampo' la tens en un paquet de 200 grams, que porta dues unitats, aquestes són lliure de conservants i colorants i té una mida XXL. El preu és de 4,65 euros, es fabrica a Espanya amb 80% de carn de boví i 14% de proteïna de soja, i està lliure de gluten.

I pels que no mengin carn d'animal, hi ha multitud d'opcions veganes que es poden trobar a la venda en la majoria de supermercats avui dia.