Dos treballadors de Mercadona, amb les noves bosses compostables a la secció de fruita d'un supermercat

Mercadona elimina completament les bosses de plàstic d'un sol ús de les seves botigues

La decisió de la cadena de supermercats valenciana suposa reduir 3.200 tones de plàstic a l'any

Mercadona, la cadena de supermercats valenciana amb botigues a Espanya i Portugal, ha eliminat completament les bosses de plàstic d'un sol ús de totes les seccions de les botigues físiques, del servei a domicili i de la compra en línia, una decisió que suposa reduir 3.200 tones de residus de plàstic a l'any. Ara, segons ha explicat la companyia en un comunicat, els clients poden optar per bosses compostables, fabricades amb fècula de patata, i que s'han de llençar al contenidor orgànic.

Amb aquesta decisió, la companyia valenciana compleix el primer compromís de l'Estratègia 6.25, que va començar a treballar l'any 2019 i ha desenvolupat durant el 2020. Així mateix, en el marc de l'estratègia de reducció de plàstics de Mercadona, la cadena de supermercats també preveu, entre altres mesures, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els plàstics generats en les seves instal·lacions.

Una inversió superior als 140 milions d'euros fins al 2025

En total, Mercadona invertirà més de 140 milions d'euros en els pròxims quatre anys —fins al 2025— per aplicar l'Estratègia 6.25. En aquest sentit, segons ha explicat l'empresa que presideix Juan Roig, de cara al 2025 s'han fixat el triple objectiu de reduir un 25% el plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics generats en les seves instal·lacions.

L'Estratègia 6.25 de Mercadona s'està desenvolupant a través d'un total de sis accions que comporten modificacions en diferents processos de la companyia, des del redisseny dels envasos del futur en coordinació amb els proveïdors, l'adaptació de les botigues i la logística o la gestió de residus, entre altres. En els últims quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena —ubicades a Espanya i Portugal— al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent a tota la cadena durant l'any 2021.