Mercadona inverteix 140 milions en l'Estratègia 6.25 per tal de reduir un 25% de plàstic

En els últims dos mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena per a transformar-les, vuit d'elles a Catalunya

Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona
Mercadona preveu eliminar el 25% del plàstic de les seves botigues. | MERCADONA

La companyia de distribució Mercadona, dins del seu compromís de 'Donar el Sí a Cuidar més el Planeta', té previst invertir més de 140 milions d'euros en els pròxims cinc anys per a reduir el plàstic a través de l'Estratègia 6.25. La cadena ha informat en un comunicat que va començar a treballar en aquesta iniciativa l'any 2019, implicant a tots els treballadors de l'empresa en el repte de «continuar cuidant el planeta», fent més sostenibles diferents processos de la cadena de muntatge.

En aquest sentit, Mercadona ha explicat que l'Estratègia 6.25 té com a objectiu per a 2025 reduir un 25% el plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics. Aquestes mesures s'estan duent a terme a través de sis accions que impliquen canvis en diferents processos de la companyia, des de la definició dels envasos del futur, a la coordinació amb els proveïdors, l'adaptació de les botigues, la gestió de residu o la logística, entre altres mesures.

Mercadona ja ha adaptat 72 botigues a Espanya i Portugal

L'empresa compta amb un equip de treball que coordina totes les àrees d'actuació de l'Estratègia 6.25 i està format per treballadors dels diferents departaments de la companyia, com a Botigues i Prescripció Peribles, Obres i Expansió, Informàtica, Logística, Financer i Relacions Externes. En aquest sentit, en els últims dos mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena per a transformar-les en Botigues 6.25 i ha rebut més de 1.300 suggeriments i opinions, tant de clients com de treballadors que estan contribuint a millorar les diferents accions.

Les Botigues 6.25 es troben repartides per totes les províncies espanyoles i a la ciutat de Matosinhos del Districte de Porto, a Portugal, i durant el 2021 s'anirà imposant aquest model de botiga en tota la cadena durant l'any vinent. A Catalunya, fins a vuit botigues s'han transformat per a l'estratègia de Mercadona: cinc a Barcelona, una a Girona, una a Tarragona i una a Lleida.

Una estratègia amb l'horitzó en 2025

Dins de l'estratègia 6.25, la cadena ha treballat durant aquest 2020 per eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús en totes les seccions. La tercera acció, a desenvolupar fins a 2025, suposa el compromís de la companyia a disminuir en un 25% l'ús de plàstic dels seus envasos eliminant el que no afegeixi valor, substituint-ho per altres materials i incorporant plàstic reciclat.

A més, la quarta mesura és el compromís de la companyia al fet que en 2025 tots els seus envasos de plàstic siguin reciclables. La cinquena acció de l'Estratègia 6.25 compromet a Mercadona a reciclar el 100% dels residus plàstics de les Botigues físiques, Servei a domicili i Online. I en sisè lloc, Mercadona ajudarà els seus clients a reciclar aportant-los informació útil tant a la botiga com en els envasos, a través de pictogrames indicatius.

Per a dur a terme aquesta estratègia, l'empresa formarà als 90.000 empleats que integren Mercadona a Espanya i Portugal i els seus proveïdors, els qui ja treballen en el seu desenvolupament al costat dels departaments de Compres i Prescripció.


Comentaris

envia el comentari