Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mercadona 2020

Mercadona implanta la jornada laboral de cinc dies per als treballadors dels seus supermercats

La mesura començarà a aplicar-se a partir del pròxim 3 d'agost en tots els establiments de la companyia valenciana

Mercadona 2020
Mercadona i els sindicats han rubricat un acord històric aquest dimarts per millorar la conciliació dels seus treballadors. | Mercadona

Mercadona ha signat amb el Comitè Intercentres d'Empresa, format pels sindicats Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), la implantació a tots els seus supermercats de la jornada laboral de cinc dies, que entrarà en vigor el pròxim 3 d'agost. Amb aquesta decisió, amb cinc dies laborales i dos festiues, la companyia reforça el seu compromís «amb l'ocupació estable i de qualitat».

Així mateix, segons ha explicat Mercadona, la companyia «consolida el seu compromís amb la posada en marxa de mesures pioneres de conciliació laboral i familiar», que porta a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de convertir en fixa tota la plantilla.

La directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, ha destacat que «avui és un dia molt especial per a Mercadona perquè la jornada laboral 5+2 representa un pas molt important en la millora contínua de les condicions laborals que caracteritza la companyia des de fa més de 25 anys».

Prova pilot en 31 supermercats

La nova mesura, que s'incorpora després d'haver realitzat una prova d'horaris a 31 supermercats de la companyia, permetrà a tot el personal de botigues treballar cinc dies a la setmana i tenir dos dies de descans. A més, aquesta nova jornada laboral introdueix una iniciativa pionera en el sector, ja que totes les treballadores i els treballadors dels supermercats de Mercadona tindran vuit caps de setmana llargs a l'any (dissabte, diumenge i dilluns).

Aquesta mesura d'innovació laboral i social a Mercadona, que serà una realitat a tots els seus supermercats, és fruit del compromís de l'empresa amb la creació de valor per a la plantilla, així com de la tasca d'impuls realitzada des de l'Observatori, el diàleg fluid del qual permet estudiar i implementar propostes com les acordades avui entre Mercadona i els sindicats.

Els sindicats valoren positivament la mesura

Ana Micó, secretària del Sindicat Sectorial de Comerç de la FeSMC d’UGT, ha recalcat que "des de la UGT valorem positivament l'acord de modificació substancial de condicions de treball que avui rubriquem i que s'ha revelat, des del primer moment, com un referent en el sector del comerç i, en concret, en el sector dels supermercats». 

Per la seva banda, Ángeles Rodríguez, responsable estatal de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO, valora positivament aquesta iniciativa, ja que l’acord suposa una fita per al sector dels supermercats a Espanya. «La plantilla de Mercadona serà la primera del sector a poder tenir tres dies lliures seguits: dissabte, diumenge i dilluns», ha dit. Així mateix, ha afegit que «per CCOO aquest acord demostra que en el sector del comerç es poden aplicar mesures que permetin una millor conciliació de la vida laboral i personal».