Diversos carrets de Mercadona

Mercadona marca el camí: l'estratègia que ja han copiat Lidl, Aldi i Carrefour

Les marques blanques estan de moda, especialment perquè són de bona qualitat i econòmiques. Molts supermercats es fixen en Mercadona

Va ser l'any 2008 quan la cadena de supermercats Mercadona es va quedar sola en defensa dels productes de marca blanca. Ara, amb la recessió actual, la resta de cadenes aposten per aquests productes. Per què?

En els darrers anys, els productes de marca blanca s'han convertit en una opció cada vegada més popular per als consumidors d'arreu del món. Els supermercats ofereixen una àmplia gamma de productes de marca blanca, des d'aliments i begudes fins a productes de cura personal i de la llar. Però què són els productes de marca blanca i per què estan guanyant tanta popularitat?

Què són els productes de marca blanca?

Els productes de marca blanca són els que s'hi venen sota el nom del supermercat en lloc d'una marca reconeguda. Aquests productes es fabriquen en gran quantitat i els posen a la venda amb preus més baixos que els de les marques conegudes.

En molts casos, tenen la mateixa qualitat que els productes de marca reconeguda, però tenen un preu més baix pel fet que no cal gastar diners en publicitat o en el desenvolupament d'una marca.

La qualitat dels productes de marca blanca ha millorat significativament en els darrers anys. Els supermercats han invertit en el desenvolupament de productes de marca blanca d'alta qualitat i han treballat estretament amb els fabricants per garantir que els productes compleixin els mateixos estàndards de qualitat que els de marca reconeguda.

El mix de cereals de la marca Hacendado.
Hacendado és un bon exemple de marca blanca. | Mercadona

A més, els supermercats sovint ofereixen una garantia de satisfacció o devolució de diners per als productes de marca blanca, cosa que significa que els consumidors poden provar-los sense risc.

Per què les Aldi, Lidl o Carrefour estan 'copiant' Mercadona?

A causa de la recessió actual, que ha influenciat negativament en una elevació increïble dels preus de molts aliments bàsics, cada vegada són més les persones que aposten per opcions econòmiques. Això implica necessàriament optar per productes de marca blanca, ja que acostumen a ser opcions econòmiques i de qualitat.

Sabem que Mercadona és un dels líders indiscutibles en aquest sentit. De fet, a la darreria del 2008 Juan Roig, president de la cadena valenciana de supermercats, va decidir retirar uns 800 productes per apostar per les seves marques blanques: Deliplus, Hacendado o Bosque Verde.

Ara, altres cadenes com Carrefour, Aldi i Lidl estan intentant fer-se un lloc al sector dels productes de marca blanca, encara que estan lluny de Mercadona. Per exemple, per al 2026 Carrefour pretén que el 40 % de les vendes d'alimentació procedeixin dels seus productes de marca blanca, però de moment Lidl i Aldi n'estan per sobre.

Per què els productes de marca blanca són tan interessants per al consumidor?

Els productes de marca blanca són atractius per als consumidors per diverses raons. En primer lloc, són més econòmics que els de marca reconeguda, cosa que significa que els consumidors poden estalviar diners a la cistella de la compra.

A més, sovint ofereixen una excel·lent relació qualitat-preu. Els productes de marca blanca també solen ser més fàcils de trobar als supermercats, ja que ocupen un lloc destacat a les prestatgeries.

Per acabar, poden ser una opció més saludable per als consumidors. Els supermercats han treballat de valent per desenvolupar productes de marca blanca que siguin baixos en greixos saturats, sucres i sal.

Sabem queMercadonadestaca pels seus productes de marca blanca de qualitat, com és el cas d'Hacendado. Lactis, embotits, congelats i elaboracions preparades en són algunes de les opcions més delicioses i conegudes.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!