Exterior d’un Mercadona situat al passeig Misericòrdia de Reus (Baix Camp)

Mercadona ho acaba d'anunciar: obre dues botigues molt especials a Catalunya

Aquestes noves botigues eficients formen part del pla inversor de la companyia previst pel 2020 a Catalunya

Mercadona inaugura avui dos nous supermercats eficients als municipis de Manresa (concretament al carrer de Francesc Moragas) i de Reus (al solar de l’antiga fàbrica de La Sedera de la localitat). 

Aquests supermercats, que obren amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, comporten el tancament dels establiments que la companyia tenia fins ara a la Plaça Mil·lenari (Manresa), al carrer Alcalde Joan Bertran (Reus) i a l’avinguda La Salle, al barri d’El Greco (Reus), per no adaptar-se als estàndards de qualitat i comoditat requerits actualment.

Un centenar de nous llocs de treball

Les noves botigues han suposat una inversió de 13,7 milions d’euros i en la seva construcció han participat 76 proveïdors, que han donat feina a 254 persones durant la fase d'obres. Totes dues formen part del pla inversor de Mercadona a Catalunya previst pel 2020 i dotat amb 140 milions d’euros amb l’objectiu de contribuir a impulsar l’activitat econòmica.

La companyia, a més de garantir la plantilla ja existent de 100 persones, ha generat 11 nous llocs de treball, fet que suposa un total de 111 treballadors repartits entre les dues botigues.

Una nova generació de supermercats eficients

El nou model de botiga eficient, que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, ofereix novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció ‘A punt per Menjar’, que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar, que pràcticament es dupliquen perquè es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.