Decisió sense precedents de Mercadona en plena segona onada de coronavirus

La cadena obrirà quatre noves botigues a Portugal abans d'acabar aquest 2020

Nou supermercat de Mercadona a Castellar del Vallès
La cadena obrirà quatre noves botigues a Portugal abans d'acabar aquest 2020 | Mercadona

Mercadona obrirà quatre noves sucursals entre octubre i desembre a Portugal. Una cosa que la companyia planejava des d'abans que comencés el 2020 i que, malgrat els problemes que ha provocat la crisi sanitària, ja té un termini d'obertura fixat per a les noves botigues al llarg del que queda d'any.

La companyia Mercadona és la cadena de supermercats més gran d'Espanya i va arribar a Portugal en el 2019, quan va obrir al país veí la primera botiga d'aquesta signatura. Des d'aquell moment, l'objectiu ha estat inaugurar anualment 10 nous supermercats per a créixer de forma sostinguda fins a la seva meta, que són 150. Però aquest pla es va veure truncat quan la pandèmia mundial va desembocar en el confinament i per tant, s'han hagut de modificar totes les dates que tenia prevista la companyia de Juan Roig.

Encara que això no ha impedit que la cadena de supermercats continuï amb el seu objectiu, i segueixi obrint noves botigues al país veí. Ja al juny va aconseguir inaugurar dues noves botigues a Portugal, una a Porto i una altra ea Aveiro, per al mes següent, al juliol, va obrir-ne dues més als mateixos llocs. A l'agost i setembre també ha obert dos nous Mercadona, tots dos a Porto.

16 establiments a Portugal

En aquests moments, la cadena de supermercats de Juan Roig, ja compta amb 16 establiments actius amb una superfície total de 1.900 metres quadrats a Portugal i han confirmat que encara queden quatre més per obrir en el que queda d'any que ja estan pràcticament llestes.

Aquesta expansió al país veí suposarà una despesa d'entre 130 i 140 milions d'euros, convertint-se en la xifra més alta que s'ha gastat la cadena de supermercats en un sol any per a l'obertura de noves botigues. Ja entre 2014 i 2019, Mercadona va invertir prop de 220 milions d'euros per a la seva expansió a Portugal, no sols per a punts de venda, sinó també per a centres logístics i oficines per a operar en un nou territori. De fet, recentment s'han invertit vuit milions en noves oficines a Vila Nova de Gaia, Porto, on es va obrir el primer Mercadona al país.

Braga, Porto, Aveiro i Viana de Castelo ja compten amb supermercats d'aquesta cadena

Tot i que la capital de Portugal, Lisboa, encara no disposa d'una botiga d'aquesta signatura, de moment no està entre els seus plans inaugurar-ne una allà fins al 2022 o el 2023. Per això, de moment continuaran amb la seva expansió a les regions del nord.


L'any 2019, la cadena de Juan Roig va aconseguir vendre per valor de 32 milions i ascendir a una facturació total de 25.500 milions d'euros. Aquestes xifres deixen a la cadena de supermercats com la líder en quota de negoci a Espanya amb un 24,8% segons les dades que ha ofert Kantar aquest setembre.


Comentaris

envia el comentari