Un camió 100% elèctric en proves al Bloc Logístic de Mercadona a Ciempozuelos

Mercadona inicia una prova amb un camió 100% elèctric i lliure d'emissions

Amb una capacitat per a 21 palets i 26 tones de massa màxima autoritzada, el nou vehicle té una autonomia teòrica aproximada de 200 km

Mercadona continua reforçant el seu compromís amb els objectius del Pacte Verd Europeu i amb la Llei de canvi climàtic. L'empresa ha iniciat un nou projecte que els permetrà reduir encara més l'impacte de la seva activitat a les diferents ciutats en què és present. 

La nova acció que ha iniciat Mercadona és en col·laboració amb els proveïdors Scania, Acotral, Frigicoll i Thermoking. En concret, ha començat una prova en els seus processos logístics amb la incorporació d'un nou model de camió 100% elèctric a la flota. 

El nou vehicle no emet emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) durant el transport. Un fet que té conseqüències positives en la protecció i conservació del medi ambient. 

El nou motor, a més, contribueix a millorar la qualitat de l'aire de les ciutats, ja que elimina els gasos més perjudicials per a la salut de les persones. Per exemple, els que generen partícules de menys de 10 micres i òxid de nitrogen. 

Un projecte que contribuirà a reduir la contaminació acústica. Tot gràcies a aquest tipus de motor, que obtindrà una disminució molt rellevant del soroll, i també pel disseny del vehicle. D'aquesta manera assoleix un nivell sonor pràcticament imperceptible per l'oïda humana. 

El nou camió està dotat d'un motor Scania 300 kWh. És multitemperatura i disposa d'un motor elèctric alimentat per bateries d'ions de liti amb una autonomia màxima de 220 km i un temps de recàrrega completa de 90 minuts a 230 kW en corrent continu. 

Durant el període de proves, que es farà amb una unitat ja incorporada a la flota d'Acotral, Mercadona té previst optimitzar els processos de recàrregues. Aquests es faran en un dels molls del seu Bloc Logístic de Ciempozuelos, amb l'objectiu d'aprofitar al màxim els temps de descans de conductors i els horaris de càrrega de mercaderies.

Uns vehicles pesants dissenyats per a àmbits urbans. El camió és rígid amb capacitat per a 21 palets i una massa màxima autoritzada de 26 tones.

El seu equip de fred, també 100 % elèctric i connectat a la mateixa bateria que el motor, és la versió Frigoblock de ThermoKing. A més, permet no solament eliminar les emissions de gasos de l'equip de fred, sinó també poder circular amb l'equip encès als nuclis urbans gràcies a una reducció important de la contaminació acústica.

Aquest nou projecte de transport urbà amb motors 100 % elèctrics i lliures d'emissions GEH, partícules i NOx confirma el compromís que Mercadona i els seus proveïdors logístics tenen amb el transport sostenible i la convivència amb els veïns.

Fa anys que la companyia aposta per transportar més amb menys recursos i optimitzar cada ruta. A més, també vol reduir al màxim l'impacte de la seva activitat amb iniciatives com la que està provant en aquests moments, totalment alineada amb els objectius mediambientals que estableix Europa.

Mercadona diu sí a seguir cuidant el planeta, fet que implica esforços importants, com ara el Pla de Reducció d'Emissions. Un pla que a Espanya promou l'AECOC i amb què acredita una reducció al 20% en les emissions de CO2 dels seus processos logístics, concretament del 27% en el període 2016-2020.

Logística sostenible: compromesos amb l'entorn

Mercadona ha fet una contínua revisió dels seus processos logístics amb la introducció de millores. En conjunt, ha permès optimitzar la cadena de subministrament i fer-la cada vegada més sostenible. 

Per a fer-ho possible, s'han incorporat diverses solucions. Algunes d'elles són la utilització de combustibles menys contaminants; millores en els gasos que s'utilitzen en els equips de refrigeració dels vehicles; la renovació de la flota cap a estàndards de motor més avançats i eficients; o els repartiments d'última milla en nuclis urbans fets per camions amb les normes de control d'emissions més restrictives del mercat.

A més, ha seguit impulsant la seva Estratègia del Vuit amb diverses iniciatives combinades que permeten millorar el comportament ambiental de la flota, com ara l'aposta per les «compres sobre moll», que redueixen la petjada de carboni; l’aprofitament de la «logística inversa» per optimitzar els trajectes de retorn; la utilització d’un pool d’envasos reutilitzables, fàcilment reparables i reciclables, o el foment de l'ecodisseny d’envasos i embalatges per aprofitar al màxim l'espai de càrrega i evitar, així, «transportar aire».

Gràcies a tots aquests moviments, al tancament del 2020 la companyia ha certificat avenços importants. Això ho demostra el 99 % de la flota respon als estàndards Euro VIc i Euro VId, disposa de 103 camions propulsats amb GNL i GNC, ha implantat la logística silenciosa en hores vall en més de 700 botigues i ha assolit una taxa d'ompliment de camions del 85 %, malgrat la complexitat dels canvis logístics que ha calgut fer el 2020 i el 2021 a causa de la pandèmia.

Pel que fa a les flotes del Servei a Domicili i de Mercadona Online, s'estan introduint furgonetes bicombustibles i, en paral·lel, s'estan fent proves amb furgonetes elèctriques.

També es fan millores importants d'estalvi i eficiència energètica, com ara la introducció de la il·luminació LED i la instal·lació de panells solars fotovoltaics en alguns blocs logístics.

Totes aquestes se sumen a iniciatives ja implantades com els panells solars fotovoltaics a la coberta del magatzem dedicat exclusivament a donar servei online, ubicat al polígon industrial de la Zona Franca a Barcelona.