Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

Mercadona retira una de les seves cerveses i demana que no es consumeixi

La companyia valenciana ha deixat de vendre els lots afectats «per principi de precaució»

Mercadona ha retirat un dels seus productes perquè podria causar danys a la salut dels consumidors. Es tracta d'un lot de la cervesa 'Especialidades 1897 Sabor Tequila'.

Segons ha explicat Mercadona en un comunicat, es tracta dels Lots/Dates de consum preferent 15/10/2021, 10/11/2021 i 16/12/2021. La causa de la retirada d'aquest article és que «poden tenir un defecte en l'ampolla que podria arribar a provocar que es desprenguin estelles de vidre en obrir-se». Mercadona ha retirat el producte de les botigues  «per principi de precaució».

A més, la companyia valenciana ha informat als seus clients que, en cas de tenir aquest producte, pot tornar-lo a la botiga més propera, i se'ls reintegrarà l'import de l'article. El proveïdor que fabrica aquesta cervesa 'Especialidades 1897 Sabor Tequila' és Brasserie Licorne SAS que, juntament amb Mercadona, «demanen disculpes a tots els clients pels inconvenients causats».

Una altra cervesa del mateix proveïdor, retirada

Per la seva banda, la cadena alemanya Lidl també s'ha vist obligada a retirar un lot de la seva cervesa 'Camaro Cerveza Red' amb data de consum preferent 11/21 i lot numero 244 hh:mm. El motiu de la retirada ha estat el mateix que el de Mercadona. I és que, segons informava Lidl, aquest lot de cerveses va ser retirat perquè hi havia la probabilitat que en obrir l'ampolla es desprenguessin estelles de vidre, la qual cosa que podria afectar els clients. 

Tant la cervesa 'Especialidades 1897 Sabor Tequila' de Mercadona com la 'Camaro Cerveza Red' de Lidl estan elaborades pel mateix proveïdor d'origen francès, Brasserie Licorne SAS.

Per la seva banda, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès un comunicat per informar sobre la retirada d'aquestes varietats de Mercadona i Lidl. Segons explica l'AESAN, va ser informada per les autoritats competents de Catalunya, així com per les autoritats sanitàries franceses, «del risc potencial de despreniment de fragments de vidre en obrir els envasos (ampolles) de cervesa amb gust tequila elaborada a França».

Per la seva banda, l'AESAN també ha explicat que, de moment, no hi ha hagut cap queixa per part dels consumidors espanyols, però es demana que no es consumeixin i es tornin.