Així és la tecnologia que ha instal·lat Mercadona per detectar les persones amb ordre d'allunyament

El sistema s'ha començat a implementar en una quarantena de botigues de Saragossa, Mallorca i València

Exterior d'un establiment Mercadona
Mercadona sorprèn instal·lant aquest sistema de detecció. | CatalunyaDiari

Mercadona ha començat a instal·lar un sistema que detecta a les persones que tenen una ordre d'allunyament, tant de les seves botigues, com dels seus treballadors.

La companyia valenciana ha explicat que aquesta tecnologia és capaç de detectar «únicament i exclusivament» a aquelles persones amb sentència ferma i mesura d'ordre d'allunyament, dictada per un jutjat. L'objectiu que persegueix la implementació d'aquest sistema és protegir tant a clients com a treballadors.

Mercadona ha informat, a través d'un comunicat, que el sistema ja està actiu en una quarantena de botigues de la seva cadena. Aquests establiments estan situats a Mallorca, Saragossa i València, mentre que encara no hi ha data per la instal·lació a la resta de botigues de la cadena.

Com funciona el sistema de detecció?

Segons ha informat Mercadona, aquest sistema de detecció no emmagatzema cap informació, ja que totes aquelles dades que recull s'elimina en 0,3 segons. Aquesta tecnologia és capaç de reconèixer trets físics per així detectar, únicament, a aquelles persones que tinguin una ordre d'allunyament contra Mercadona o contra algun dels empleats.

Un cop que el sistema detecta alguna persona, la tecnologia notifica a les forces i cossos de seguretat sobre l'arribada de l'individu, perquè així les autoritats puguin intervenir. En la implantació d'aquest servei, Mercadona ha estat en contacte amb les autoritats corresponents, per tal de garantir la protecció i la legalitat.

Cartell informador en les botigues on s'ha implantat

Per tal d'informar els clients dels seus establiments, la companyia valenciana ha col·locat un cartell descriptiu en totes les botigues que ja tenen aquesta mesura implementada. En aquest sentit, la companyia valenciana ha insistit que el sistema únicament detectarà aquelles persones que tinguin una sentència ferma i mesures definitives, amb una ordre d'allunyament de la botiga o de qualsevol treballador.

Mercadona ha demostrat, al llarg de la pandèmia del coronavirus, que tota mesura és necessària per protegir clients i empleats. Així, s'ha implementat tota mena de mesures per fer fora el màxim el risc de contagi. Ara, amb aquesta nova mesura, que res té a veure amb la pandèmia, demostra un cop més el seu compromís amb els seus treballadors i els seus clients.


Comentaris

envia el comentari