ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Mercadona dona 9'3 tones tones de productes essencials als Bancs d'Aliments gironins

Mercadona està molt compromesa amb el treball social, donant tones de menjar cada setmana

Imatge d'un magatzem d'aliments de Girona, on Mercadona ha donat tones de productes
Mercadona està molt compromesa amb el treball social, donant tones de menjar cada setmana | Mercadona

Mercadona no només és una de les cadenes de supermercats més conegudes de l'Estat. Però a banda d'això, també fan bones accions. L'última, aquest passat dijous, en la que han donat milers de quilograms de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de les comarques de Girona

En aquesta ocasió, han donat 9.300 quilos de productes de primera necessitat com ara llenties cuites — 11.910 unitats — i arròs — 1.680 unitats —, i s'han destinat a centres gironins com serien La Sopa de Girona o el menjador del convent dels Franciscans a La Bisbal de l'Empordà, entre altres entitats.

Fins al mes de juliol, més d'1 milió de quilograms de productes durant el 2020

Mercadona realitza tasques de col·laboració amb menjadors socials i bancs d'aliments des de sempre. De fet, des de l'1 de gener i fins avui, ha lliurat més d'un milió — concretament 1.090.000 — de quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal als bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a Creu Roja Catalunya, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre d'altres.

Segons ha manifestat el president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, agraeixen molt la donació «de Mercadona, productes de primera necessitat que des d'avui mateix es repartiran a les entitats socials del territori». 

«Ens venen molt bé, a causa del fort increment de persones que reben aliments nostres amb motiu de la pandèmia, que ha fet que la necessitat alimentària hagi augmentat en un 40% al territori. A més la donació actual, que s'afegeix a d'altres que ens ha fet Mercadona, és especialment interessant, ja que són dos productes molt bàsics: l'arròs que és força consumit i demandat, i llegum cuita que a més de proporcionar proteïnes no està afectant la pobresa energètica», acaba el president. 

Retornat part del que Mercadona rep de la societat

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, 2 dels quals a les comarques gironines. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que lliura els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.


Comentaris

envia el comentari