Mercadona i la UPF engeguen una nova càtedra sobre l'economia circular

Se centrarà en la indústria agroalimentària i la distribució

Façana d'un supermercat Mercadona
Se centrarà en la indústria agroalimentària i la distribució | Cedida

Mercadona i la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management (UPF BSM) han creat la nova 'Càtedra Mercadona d'economia circular', perquè s'investigui com aprofitar l'estalvi de recursos resultants d'aplicar l'economia circular. 

La càtedra durarà un total de tres anys (2020-2023) i se centrarà en la indústria agroalimentària i el sector de la distribució, informen aquest dissabte l'empresa i la universitat en un comunicat conjunt.

En el primer any s'identificaran els reptes per a millorar la incorporació de material reciclat a determinades famílies d'envasos, i la reciclabilitat al final de la seva vida útil: l'objectiu és «maximitzar l'eficiència i minimitzar l'impacte mediambiental».

Buscarà així «arguments sòlids per a afavorir el debat responsable i extraure aprenentatges per a la presa de decisions estratègiques» sobre l'economia circular, que es basa en l'ús racional de recursos i en no generar residus durant la producció, perquè les matèries primeres i els recursos naturals es reincorporin a un cicle material o biològic el màxim nombre de vegades. 

Una càtedra per «desenvolupar idees i innovar productes»

El degà de la UPF BSM, Oriol Amat, ha destacat la utilitat de la càtedra, perquè la universitat col·labori amb el teixit empresarial en investigar sobre àmbits específics, «desenvolupar idees que el mercat reclama o innova en productes i metodologies». 

El director de Relacions Institucionals de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat el compromís amb el medi ambient i ha recordat que l'empresa ha engegat, a més, l''Estratègia 6.25', amb l'objectiu de reduir un 25% el plàstic a tots els supermercats, afavorir que tots els envasos de plàstic siguin reciclables i reciclar tot residu plàstic generat a les seves botigues des d'ara fins a l'any 2025. 

Professionals del sector entre el professorat

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) aporta professors especialitzats en economia circular: la càtedra la dirigirà Carolina Luis Bassa, directora del Departament de Business and Management Strategy de la UPF BSM; Llorenç Bagur, vicedegà de Professorat; José Fernández Cavia, director del Departament de Comunicacions de la UPF; i Pere Fullana, director de la Càtedra Unesco de cicle de vida i canvi climàtic. 

I per la seva banda, Mercadona aporta a Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social; Adela Torres, gerent de Medi Ambient; i Alba Cabañas, consultora independent.


Comentaris

envia el comentari