Porta d'accés a una botiga Mercadona

Mercadona ven l'esmorzar holandès més popular per menys de 2 euros: deliciós

T'agrada el menjar holandès? Si és així, no et pots perdre aquest article

Si vas sovint a comprar a Mercadona, la cadena de supermercats líder a Espanya, ja deus saber que sempre ens sorprèn amb novetats molt interessants. L'empresa valenciana posa a disposició del consumidor una gran varietat de productes, alguns d'allò més curiosos. En definitiva, a Mercadona és probable que trobem molts productes que no estan disponibles en altres supermercats.

En aquesta ocasió, però, ens trobem davant d'una d'aquestes propostes úniques que agraden a tothom. Possiblement perquè, encara que sigui una opció fàcil de preparar a casa, no tothom disposa dels utensilis o la maquinària necessària per a fer-ho. I és que, per menys de 2 euros, Mercadona ens acosta l'esmorzar holandès més popular de tots.

Quin és l'esmorzar holandès que ha posat a la venda Mercadona?

Si has estat a Holanda, és molt probable que et captivés la gastronomia. I, si ets una persona llépola, encara més. Per què? Molt senzill: compten amb tot un conjunt d'elaboracions dolces ideals com a postres, però que també poden ser útils per a l'esmorzar.

Pla general de tulipes i un canal en una ciutat holandesa
El país de les tulipes també és un país de dolços | Getty Images

Un bon exemple el trobem en els poffertjes, o minicreps, que es caracteritzen per ser molt petits. O l'appeltaart, un pastís de poma a l'estil holandès, que conté un 90% d'aquesta fruita.

També destaca l'exquisit tompouce, un pastís de crema espessa, amb una deliciosa massa de pasta de full rectangular i un glacejat de color vermell molt característic. I què dir dels gevulde koeken? Tot i que el nom és bastant curiós, en realitat són unes galetes de massapà i mantega boníssimes.

Ara bé, hi ha unes postres tremendament populars que agraden a tothom i que podem menjar tant per esmorzar com per berenar: les tradicionals gofres holandeses. I és que ara en podeu trobar a qualsevol establiment de Mercadona.

Les populars gofres holandeses de Mercadona

Gofres de caramel de Mercadona
A Mercadona trobaràs aquest dolç holandès tan popular | Catalunya Diari

A partir d'ara, als supermercats de la cadena valenciana es poden comprar aquestes postres holandeses tan tradicionals. Les trobaràs en paquets de dues unitats i estan disponibles en dos sabors diferents: de caramel i de xocolata.

Aquests dos ingredients no estan incorporats a la gofra, sinó que venen de manera separada, com si fossin salses per a servir. El preu? Només 1,65 euros, així que et podràs delectar amb aquest dolç tan exquisit per molt pocs diners.

Quin és l'origen de la gofra holandesa?

També conegut popularment amb el nom de 'waffle', s'estima que l'origen de la tradicional gofra de Lieja es remunta, ni més ni menys, al segle XVIII. Tot i que les primeres gofres van aparèixer fa mil·lennis, va ser a partir del segle XIV quan els ferrers van crear un motlle inspirat directament en les bresques de les abelles.

Detall d'unes gofres amb caramel i fruits del bosc
Les gofres són molt populars a tot el món | Getty Images

La veritat és que els precursors de les gofres van existir fa més de 4.000 anys. Es coïen sobre pedres escalfades i es capgiraven perquè els dos costats rebessin calor.

A l'edat del ferro, es feien servir plaques o reixetes de ferro calent per a coure les gofres. A la Grècia antiga, i després a l'edat mitjana, es feien moltes variacions d'aquests pastissos, anomenats 'o bleios' (o els oblidats).

La primera recepta de gofra que es coneix es va fer a finals del segle XIV, però ho era només de nom, ja que no contenia llevat. No obstant això, el que avui coneixem com a gofra va començar a prendre forma al segle XV, amb aliments que es preparaven seguint el patró de quadrícula familiar.

Això sí, els agents de fermentació es van començar a utilitzar al segle següent. I no va ser fins al 1.725 quan la paraula 'waffle' es va utilitzar per primera vegada. Les receptes, després, es van estendre per França i per Bèlgica.