Façana supermercat dia

Els més de 230 supermercats DIA que desapareixeran els propers mesos

La notícia cau com una galleda d'aigua freda als clients de DIA

Els clients habituals de Supermercats DIA notaran un canvi important. I és que, com s'està rumorejant des de fa uns mesos, s'espera que, pròximament, més d'un centenar d'establiments DIA "desapareguin" de diferents ciutats.

La confirmació ha vingut de la mà de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ja que ha estat l'encarregada de donar el vistiplau a l'operació que confirmava la venda d'aquestes botigues a una altra reconeguda cadena de supermercats.

El grup DIA vendrà més de 235 botigues a Alcampo

Com hem indicat, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat el vistiplau a l'operació de venda de botigues DIA. D'aquesta manera, Alcampo passarà a ser la propietària de les botigues. I és que, després de mesos d'espera, finalment s'han complert totes les condicions suspensives que afectaven l'operació.

Tot i que encara no se sap quant suposarà comprar el total de botigues, Martín Tolcachir, CEO de DIA, ha confirmat el preu variarà depenent del número final de botigues que finalment es venguin. Això és perquè s'espera que es venguin 235 botigues, però aquesta xifra encara està per determinar.

Tot i això, com assenyala el mitjà Food Retail, Tolcachir ha aclarit que confirmarà a quant ascendirà aquesta quantitat quan es finalitzi de la compra. Així mateix, s'ha compromès a compartir la destinació dels ingressos que es reuneixin després de la compravenda.

Les botigues que es traspassaran compten amb una superfície mitjana de 761 m², sent la més gran de 1.538 m², i la de menor grandària de 364 m². Pel que fa al tipus de botiga que serà traspassada, s'espera que siguin aquelles que funcionen com 'La Plaza de Dia' i 'Dia Maxi'.

Què passarà amb els treballadors dels establiments a la venda?

Una de les preguntes més recurrents ha girat al voltant del futur dels treballadors. Tot i això, Alcampo ja ha confirmat què és el que passarà amb ells. La cadena de supermercats ha aclarit que la destinació dels treballadors tindrà lloc a les noves botigues.

D'aquesta manera, es calcula que 3.300 empleats de DIA passin a ser-ho d'Alcampo, com assenyala Directo al Paladar. Això sí, la seva incorporació serà progressivament, ja que l'obertura dels nous centres tindrà lloc fins aquest estiu. Caldrà, doncs, esperar uns mesos fins a poder comprovar el resultat final de l'operació.

Foto d'una caixera de supermercat.
Els treballadors de les botigues venudes passaran a treballar per a Alcampo | Getty Images

L'èxit d'Alcampo, explicat amb les xifres

Segons les dades de l'any passat, Alcampo compta amb 61 hipermercats repartits per tot Espanya. Igual que passa amb els seus 242 supermercats, dels quals 124 són franquiciats. Tot i això, el seu èxit no només ve donat pel seu paper dins de la distribució d'aliments, ja que compta amb fins a 63 benzineres.

I amb la compra d'aquestes botigues DIA, s'espera que Alcampo gairebé dupliqui els establiments que tenia fins ara. Per si no n'hi hagués prou, amb aquesta compravenda també es farà amb dues naus logístiques propietat de DIA, ubicades a Villanubla (Valladolid). Això se suma als contractes, actius i llicències, entre d'altres, que DIA deixarà a les mans d'Alcampo.

Pel que fa a col·laboradors, se sap que compten amb 19.600. Encara que si ens enfoquem en l'aspecte econòmic, compten amb 4.298 milions d'euros de xifra de vendes, 3.132 milions d'euros en compres a proveïdors espanyols i 37,4 milions d'euros repartits entre la plantilla.

I, precisament, han estat aquestes xifres les encarregades de permetre que la cadena segueixi triomfant després de dècades al mercat espanyol. Sense anar més lluny, va ser el 1981 quan Alcampo va obrir la primera botiga a Espanya.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!