Foto d'un carro de la compra.

Més popular que mai: el supermercat espanyol oblidat a qui la gent està tornant

Dia, un supermercat en auge després de tancar 2022 amb èxit

Un supermercat que tots coneixem des de fa anys s'està fent, de nou, més popular que mai. Tot després que l'exercici del passat 2022 tanqués l'any amb una pujada en vendes més que considerable.

Més concretament, les vendes de Dia aconseguien un impuls del 9,6% respecte a l'any anterior i una facturació de fins a 7.286 milions d'euros. Sens dubte, una bona notícia per a la companyia espanyola, que afronta el futur amb totes les garanties.

Cal recordar que Dia es troba actualment en un clar procés de remodelació de les seves botigues. Però, això no ha estat un impediment perquè aconseguís obtenir tres mesos de pujades de manera consecutiva.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Si parlem de l'estat espanyol, aquest supermercat pujava un 5,4% més que el 2021 amb fins a 4436 milions de facturació.

Dia tanca 2022 amb una pujada en vendes del 9,6%

De la informació que va fer constatar Dia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors se'n treu que les vendes brutes a Espanya van arribar a un 6,3 % i que els guanys van arribar als 5.317 milions d'euros. Sobre la quantitat total, fins a 8.900 milions d'euros van aconseguir els supermercats Dia i un 1,5% més que l'any anterior.

Imatge d'un supermercat Dia
A Dia estan d'enhorabona després dels números que han obtingut durant l'exercici de 2022 | EUROPA PRESS

Pel que fa a Espanya, estem parlant d'un increment de les vendes netes aquest final de 2022. Per sobre de tot, però, han destacat les pujades del 'like for like', aconseguint un ascens del 7,3% i 1779 milions d'euros.

Sobre com s'estan comportant els clients de Dia, han publicat que el nombre de tiquets ha augmentat un 6,7% i,alhora, el cost de la cistella mitjana ha baixat en un 0,9 %.

Aquestes dades no fan més que veure un futur favorable per als supermercats Dia. Així, «es confirma la bona acollida i bondat del model de proximitat pel qual aposta Dia», ha destacat Martín Tolcachir, conseller delegat del Grup Dia.

L'impuls de les botigues pròpies de Dia

«L'impuls a les vendes constata que la profunda redirecció del negoci iniciada el 2019 ha servit per consolidar un model i una proposta de valor guanyadors que ens acosta al final del procés de 'turnaround' de la companyia», ha apuntat igualment Martín.

Imatge d'un carro de la compra
Dia ha tingut un 2022 més que reeixit respecte al volum de vendes | GETTY IMAGES

Per si no n'hi hagués prou, des de Dia estan contents perquè la seva marca continua avançant i ha pujat prop de quatre punts a Espanya durant el 2022. Ja suposa fins a un 52,6 % de la cistella mitjana dels seus clients.

I és que perquè la marca Dia continuï més forta que mai l'empresa ha renovat aquesta marca. Amb tot, l'any passat llançava prop de 700 nous productes de la mateixa, aconseguint ja les 1810 referències des de l'any 2020.

Novetats sobre la transformació de botigues Dia

Si ens referim al procés de transformació del seu parc de 5699 botigues, al nostre país ha canviat el 2022 fins a 809 establiments i 255 a Argentina.

Al seu torn, a Espanya han obert la persiana 23 noves botigues i 101 més a l'Argentina. En aquests dos països, ja hi treballen 2211 botigues del nou model, sent el 77% de la seva xarxa de proximitat.

Pel que fa a l'augment de vendes que han comunicat, si prenem aquests locals del perímetre, Espanya guanya un creixement de vendes comparables del 8,3% durant tot l'any i arriba al 12,5% el quart trimestre de l'any passat. Finalment, les vendes netes de les botigues que han patit aquestes dues operacions van assolir un total de 761 milions d'euros el 2022.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!