Got de cafè

Els mestres cafeters revelen per fi quin cafè has de prendre

El cafè és una de les begudes més consumides, descobreix quina opció hauries d'escollir segons els experts

No hi ha beguda que ens acompanyi més que el cafè. Des que el matí fins a mitja tarda, moltes persones gaudeixen de la seva dosi de cafeïna.

Per portar aquest component, cal moderar-ne també el seu consum. Tot i això, el cafè és el que més demanem en els esmorzars i la seva ingesta s'allarga fins després de dinar.

Hi ha moltes maneres de preparar-lo i també de consumir-lo. Tot i això, ara han arribat al mercat productes com el cafè en càpsules. Això ha reobert el debat de quina de totes les maneres és la millor.

D'on ve el cafè?

El cafè no és res més que una llavor que s'ha d'assecar per processar-se i torrar-se. Després, els grans es poden triturar per fer cafè molt. També pot arribar fins a les fàbriques de cafè soluble.

Aquestes dues maneres de tenir-lo a casa són les més comunes. Un cop més, la pregunta rau en quin dels dos és millor. Tot i que tots dos provenen de la mateixa matèria primera, a la pràctica no són iguals.

Una tassa de cafè recent fet.
El cafè és una llavor que es processa i es torra. | Getty Images
 

Des de fa temps, l'opció soluble és considerada menys saludable que el cafè molt. Tanmateix, per fer-nos una idea, cal conèixer diverses diferències entre tots dos.

Diferències entre el cafè soluble i el cafè molt

Encara que tots dos provinguin del mateix lloc, el cafè soluble i el cafè molt no són el mateix. Tenen algunes diferències clau que cal conèixer per prendre la millor decisió:

1. El temps de preparació

D'una banda, si et decantes pel soluble, només hauràs de posar-lo a llet o l'aigua calenta per consumir-lo, ja que és instantani. En canvi, el molt triga alguns minuts més a fer-se. A més, després cal tornar a deixar neta la cafetera.

2. El sabor

Pel que fa al sabor, els experts cafeters coincideixen que el cafè molt en té més i també en conserva molt millor l'aroma. La raó és que les partícules estan seques i mai no han estat en contacte amb aigua. Això sí que succeeix en la fabricació del soluble.

Una tassa de cafè.
El sabor del cafè molt és més potent que el soluble. | Getty Images
 

3. Diferent preu

El preu és un altre factor important que moltes persones tenen en compte. El cafè soluble és més assequible que el molt. D'altra banda, es conserva durant més temps pel seu procés d'envasament.

5. Propietats nutricionals

Una cosa que importa cada cop més és quina de les dues opcions és més saludable. En aquest punt, cal saber que les propietats nutricionals de tots dos són molt similars. No obstant això, per elaborar el cafè soluble, es poden fer servir llavors de tamarinde i pols de xicoira.

Així se li dona color i gruix. Això, però, pot provocar problemes a l'estómac. A més, el soluble també té més acrilamida i sucre que el cafè molt.

6. Medi ambient

Pel que fa al medi ambient, el molt pot semblar més ecològic. No obstant això, per envasar-lo es produeix una major quantitat de plàstic. A més, cal tenir en compte els seus pòsits, que acaben sent deixalles.

Grans de cafè
Els mestres cafeters es decanten pel cafè molt com a millor opció. | Getty Images

 

És millor el cafè soluble o el molt?

Ara que coneixes quines diferències i similituds tenen tots dos, segur que et preguntes quin és millor. Segons l'opinió dels experts cafeters, el molt seria l'opció guanyadora. La raó és que té un sabor molt més potent i també té més qualitat.

No obstant això, cal tenir clar que, triïs l'un o l'altre, has d'apostar per un consum moderat. Tots dos contenen cafeïna i una ingesta excessiva pot tenir conseqüències per a la salut.

En definitiva, tant el cafè molt com el cafè soluble tenen les seves diferències. Els gustos particulars de cadascú seran els que decideixin si un és millor que l'altre. Sobretot, pel que fa al sabor.