Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una noia amb una tassa i una rodona amb un metge

Els metges avisen: 4 medicaments que mai no has de mesclar amb el cafè

La combinació del cafè amb certs fàrmacs pot produir efectes secundaris no desitjats, com ara inquietud o insomni

El cafè és una de les begudes més consumides i valorades a escala internacional. Per a moltes persones forma part de la seva rutina diària, i se'n prenen un només aixecar-se gràcies a diferents aspectes.

D'una banda, el cafè conquista gràcies al seu sabor. Així mateix, també per la seva capacitat per espavilar només aixecar-nos. De l'altra, també és una beguda social, i per això molts en consumeixen sempre en companyia. Però també cal anar amb compte.

La cafeïna, el component principal del cafè

El component actiu del cafè és la cafeïna. És un component reconegut per les seves propietats estimulants. La cafeïna contraresta els efectes de la fatiga i millora l'estat d'alerta, entre d'altres.

No obstant això, cal tenir en compte que no tots els organismes reaccionen de la mateixa manera davant seu. Per a alguns, el cafè pot ser revitalitzant. Per a d'altres, però, pot tenir efectes secundaris no desitjats. Sobretot, si es pren amb alguns fàrmacs.

Aquests són els medicaments que no pots mesclar amb el cafè

Encara que el cafè és una de les begudes més esteses i consumides, no tots coneixen el perill que pot comportar. Tal com dèiem, cal saber com pot afectar en combinació amb alguns medicaments.

Fàrmacs que controlen la pressió arterial

En combinació amb aquest tipus de medicaments, el cafè pot ser un problema. Aquesta beguda eleva la freqüència cardíaca, cosa que pot ser contraproduent amb l'efecte d'aquests medicaments. La teràpia, en aquest cas, pot resultar ineficaç.

Medicaments que estabilitzen l'estat d'ànim

Aquests medicaments, com els ansiolítics, els antidepressius o els somnífers, tampoc no s'haurien de mesclar amb cafè. Els qui els prenen busquen trobar la calma, cosa que xoca amb l'efecte estimulant de la cafeïna.

Fàrmacs per a la tiroide

En prendre el cafè juntament amb medicaments per a la tiroide, l'absorció d'aquests pot no ser l'adequada. Si es mescla amb broncodilatadors, pot provocar mal de cap o fins i tot inquietud.

Medicaments comuns

Tampoc no s'hauria de mesclar cafè amb altres fàrmacs més comuns, com ara els que tracten refredats o al·lèrgies. La raó és que aquests poden potenciar-ne l'efecte si es combinen amb la beguda. De nou, poden desencadenar símptomes com ara la inquietud o l'insomni.

Aspectes que has de tenir en compte

Abans de prendre una decisió, cal saber que aquest tipus d'efectes secundaris poden ser diferents segons la dosi, així com la freqüència de consum, tant de la cafeïna com dels medicaments.

Per aquest motiu, el més recomanable és consultar prèviament amb un professional si es vol continuar consumint cafè mentre es prenen aquest tipus de medicaments. De vegades, la combinació pot suposar un perill per a la salut.